Er dyre opvasketabs de bedste?

Hvis ikke du allerede har en, så ønsker du dig sikkert en. Den gør mange menneskers liv nemmere hver evig eneste dag og klager næsten aldrig. Det er nemlig opvaskemaskinen. Den endegyldige død til opvask i håndvasken, som kunne trække ud i flere timer. De fleste hjem har i dag installeret en opvaskemaskine, men det kræver en lille smule viden omkring emnet hvis man også vil bruge den rigtigt. De fleste kender sikkert nogen der troede at ”opvaskesæbe virker da også helt fint”, hvorefter de til deres skræk og rædsel måtte komme hjem til at køkken smurt ind i skum. Det er naturligvis ikke noget man stræber efter, så i de følgende vil du kort lære hvordan man bruger opvasketabs korrekt

Sådan bruger du opvasketabs korrekt

Opvasketabs fra Prime SourceHelt grundlæggende så fungerer det sådan, at opvasketabs faktisk er utrolig nemme at bruge. Alternativet er nemlig, at man selv skal dosere og opmåle, så man får den rette mængde sæbe. At bruge den rette mængde sæbe sparer nemlig ikke kun dig en masse penge, men det skåner også miljøet for en masse konsekvenser.

For at løse dette problem, så opfandt man disse opvasketabs, som var en klump af komprimeret sæbe samt enzymer, som var helt perfekt doseret, så man altid brugte lige præcis det man havde brug for og ikke en milliliter mere.

Det er dog ikke ligegyldigt hvilke opvasketabs man køber. De almindelige opvasketabs indeholder nemlig kun vaskemiddel. Det betyder, at det kun er som erstatning til sæbe og altså ikke kan erstatte andre midler såsom afspændingsmiddel og salt, hvilket er en vigtig del af at holde en opvaskemaskine i live. Man kan dog også få opvasketabs som indeholder alt dette, således at man ikke nødvendigvis skal dosere filtersalt og afspændingsmiddel manuelt. Du skal dog være opmærksom på, at vandets hårdhed (mængden af kalk i dit vand) er forskellig alt efter hvor du bor. Selvom at du køber en alt-i-en-tab, så kan det altså være nødvendigt at fylde efter med salt eller afspændingsmiddel. Du kan derfor i nogle tilfælde nyde godt af alt-i-en tabs, men læg lige mærke til emballagen, så du ikke bliver taget ved næsen.

Prisen på opvasketabs betyder ikke alt

En meget traditionel tankegang som man bestemt ikke kan bebrejde nogen for er, at hvis prisen er højere, så er produktet automatisk også bedre. Det virker også i rigtigt mange tilfælde, men det er desværre ikke altid rigtigt. Man skal nemlig passe meget på med at forbinde pris og kvalitet for meget, og kun se på prisen, og vende det blinde øje til kvaliteten – det gælder både dyre og billige produkter. Når det kommer til opvasketabs, så er du dog ret heldig. Det har nemlig vist sig, at prisen ikke på nogen måde hænger sammen med kvaliteten. Der er nemlig blevet lavet adskillige tests, hvor nogle af de billigste produkter gang på gang giver tæsk til de dyrere opvasketabs. Det betyder også at det er yderst vigtigt, at du enten læser nogle tests på nettet eller prøver nogle forskellige alternativer af, så du kan finde det bedste produkt.

Snakker vi traditionelle opvasketabs uden salt og afspænding, har Neutrals opvasketabs dog flere gange løbet med sejren. Produktet er ydermere mærket med det nordiske svanemærke, foruden at produktet er udviklet i samarbejde med de nordiske Astma-Allergi forbund.

Husk plejen af din opvaskemaskine

Selvom opvasketabs kan rigtig mange ting, så er der dog stadig nogle helt grundlæggende ting der skal ordnes i din opvaskemaskine. Det er nemlig afspændingsmiddel og filtersalt. I mange tilfælde kan man få dette kombineret med opvasketabs, men man skal træde varsomt. Det er nemlig ikke alle produkter der fungerer lige godt og det afhænger meget af den individuelle situation om man kan bruge dem eller ej. Derfor anbefales det, at man grundigt læser emballagen og hvis man er i tvivl, så køb kun opvaskemiddel og tilsæt derefter selv filtersalg og afspændingsmiddel, så du er på den sikre side.

Begynder dine krus at smage af salt, har du tilsat for meget salt. Er glassene omvendt matte, kan det være et tegn på at der er tilsat for lidt salt og afspænding.

Når først at din opvaskemaskine har kørt i nogle måneder, bør du desuden rense maskinen igennem. Dette kan gøres med færdig maskinrens, som eksempelvis Neophos producerer. Helt almindelig citronsyre, som man kan købe online samt hos materialisten, er dog mindst lige så effektivt. Tilsæt blot 1-2 tsk. citronsyre i sæbeskuffen, og sæt herefter opvaskemaskinen i gang. Har du glas som ligeledes er matte af kalk, kan du med fordel sætte disse i maskinen, under selve rensen med citronsyre.

Læs mere om opvasketabs på denne hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *