Således gør du selv, når du skal have nyt køkken

For mange er det at få et nyt køkken er kæmpe drøm at få opfyldt, da køkkenet for mange er et af de vigtigste rum i hjemmet. Det er ikke længere kun der, hvor måltiderne tilberedes; køkkenet som rum har fået helt nye funktioner, hvor det også agerer som samlingspunkt for familien og derfor er det et vigtigt og centralt rum.

Ikke desto mindre er der derfor flere og flere, der gerne vil have sig et nyt køkken og derfor kaster sig ud i det. Det kan dog være en lidt dyrere affære, særligt hvis man skal have håndværkere til det. Dog kan man vælge at gøre nogen af tingene selv og dermed spare en del penge. Dog skal man være sikker på, at det er noget, man selv kan klare – hvis man er i tvivl, bør man få fat i noget professionelt hjælp.

Første trin i processen mod at få et nyt køkken er naturligvis at det gamle skal væk først. Det at få sit gamle køkken revet ned er ikke raketvidenskab, men er noget, som alle i realiteten kan gøre – og så alligevel ikke. Det er en ret hård omkostning at få køkkenet ned og derfor skal man altså være i et hvis fysisk form, før man er i stand til det. Hvis man har nogen skavanker og ikke føler sig stærk nok, bør man kontakte hjælp, der kan ordne det, så man ikke køre sur i det. Cuzina.dk har en artikel om nedrivning af dit gamle køkken.

Første trin i processen må og bør ikke blive undervurderet, da det faktisk er et meget krævende arbejde, der belaster en meget fysisk. Hvis er blevet enig med sig selv om, at man nok godt selv kan klare det, så er det bare at komme i gang. Dog er der nogen enkelte ting, man skal være klar over, før man går i gang med at rive køkkenet ned. Det første man skal være opmærksom på, er at det kan svine enormt meget. Netop derfor er det vigtigt, at man sørger for, at få dækket ordentligt af ved dørene, så alt støvet og skidtet ikke spreder sig til andre dele af huset. Det er en svinende proces, der skal overstås og man bør gøre en indsats for, at resten af huset ikke bliver svinet også.

Dertil skal man ikke være for voldsom når man brækker ned, i hvert fald ikke der hvor el installationerne er – man bør udvise forsigtighed, så man ikke får ødelagt installationerne. Det kan være en glimrende ide at have installationerne samme sted, da det er nemmest. Har man en ide om, at man gerne vil have det flyttet, kan det godt gøres, man skal blot have fat i en elektriker, der kan tage sig af det. Det er ikke noget, man selv bør ordne, det skal gøres af en professionel.

Det nye køkken skal op

Efter det gamle er blevet fjernet, kan man begynde at forberede sig på næste trin: det nye køkken skal sættes op. Det er, ligesom med første trin, heller ikke raketvidenskab og det er også noget de fleste ville kunne finde ud af. Det vigtigste er dog, at man får sat sig godt og grundigt ind i, hvad det handler om, så man ikke begår fatale fejltagelser.

Der skal fx anvendes noget bestemt køkkenværktøj, for at få sat skabene osv. ordentligt op, ellers kan det hurtigt komme til at blive et skævt køkken og det er nok de færreste, der er interesserede i det. Man skal sætte sig ind i måden at gøre det på, før man kaster sig ud i det store projekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *