3 enkle måder der gør det nemmere at blive nybagt mor

Efter mange måneder eller endda år med forberedelser er du nu endelig blevet forælder. Og mens det bestemt er spændende, så er det også en stor udfordring for mange førstegangsforældre. Heldigvis står du ikke alene for at finde ud af, hvordan man overvinder udfordringen om at blive en nybagt forælder for til sidst at blive super-mor eller super-far. Nedenfor giver vi således tre enkle råd, som forældre over hele verden har fundet effektive til at reducere og mindske de udfordringer, som det at blive forældre i sidste ende medfører.

Tal med erfarne mødre omkring amning

Et sødt puslebord til babyDet er en misforståelse, at amning kommer helt naturligt til nybagte mødre. For dette er snarere reglen end undtagelsen. De fleste førstegangsmødre oplever amning som en udfordring. Med så meget pres fra dine læger samt dine venner og familie om at amme, kan du nemt ende med at blive stresset og frustreret. Da det ikke er godt for hverken din baby eller dig, at du føler dig stresset og frustreret i det, som burde være et af dit livs bedste perioder, så er en af de bedste måde at minimere dette stress omkring amning på er ved at konsultere erfarne mødre om det. Kvinder, som har stor erfaring omkring det at blive nybagt mor, kan ofte hjælpe dig med tips om, hvordan du sidder bedst og holder baby bedst, når du ammer din guldklump.

Hvis du stadig føler, at det er ubehageligt, eller at det føles unaturligt at amme, selv efter at du har prøvet at rette dig efter de andre mødres gode råd, så er det nok tid til at tænke i nye baner. Selv om det er et stort debatemne, så kan det være, at du skal prøve at supplere din amning med pulvermælk i en sutteflaske. Det er trods alt virkelig vigtigt, at du er komfortabel, når du plejer dit barn.

Få et puslebord til at skifte babys bleer på

Et puslebord er et fritstående møbel med en plade øverst, som er polstret med en blød madras og desuden bred nok til at have dit barn liggende, når du skifter ble. Den nederste del af puslebordet skal have plads til opbevaring af babys pusleudstyr. Udstyret til bleskiftning i puslebordet bør inkludere rene bleer, diverse babyprodukter, vaskeklude og lotioner.

Nogle forældre føler, at et puslebord hører til nederst på listen over de mange ting, som de skal købe til deres babyer. Hvis du vil gøre opgaven med at skifte brugte bleer lettere for dig selv, så bør et puslebord helt sikkert være en af ​​de øverste ting på listen over babyudstyr. Du kan få et godt overblik over de bedste, tilgængelige pusleborde på markedet på en hjemmeside som Puslebordguide.dk. Her kan du både læse anmeldelser og få gode råd til at vælge det helt rigtige bord til bleskiftning for dig.

Ved at have et puslebord kan du bedre holde pusleudstyret organiseret. Kan du forestille dig at løbe forvirret og søvndrukken rundt klokken to om morgenen, for at prøve at finde ud af, hvor du har lagt babys rene bleer? Hvis du har et puslebord, behøver du ikke længere at bekymre dig om, at tingene ikke er organiseret og lige ved hånden. Et puslebord har den store fordel, at belastningen mod din ryg reduceres, når du skifter babys bleer, fordi du ikke behøver at bøje dig lige så meget forover for at udføre bleskiftningen. Du kommer trods alt til at skifte babys bleer flere tusinde gange i løbet af dit barns første to år. Derudover hjælper et puslebord dig med at sikre din baby, mens du skifter de snavsede bleer, uanset om det er på et egentligt puslebord eller en dejlig puslekommode. Det anbefales dog altid, at du har en sikker hånd på baby, når du skifter ble og leder efter det forskellige pusleudstyr i puslebordets skuffer.

Hold dit selvværd i topform

En konsekvens af graviditet er, at du typisk tager et par ekstra kilo på. Det ekstra lag sul på din krop har til formål at opbevare energi, som du senere får brug for til amning. Det er helt normalt, at du også på sigt vil tabe den vægt igen, som du har taget på under graviditeten, men det bedste ville dog være, at du ikke fokuserer så meget på vægttab. Prøv derfor at undgå at blive deprimeret over celebrity mødre som Kim Kardashian, som lynhurtigt genvinder deres gamle form. Og lad være at bekymre dig om, hvad din mand måtte tænke om din vægtforøgelse. Han lægger nok ikke engang mærke til strækmærkerne og den ekstra vægt alligevel, for han har jo en ny baby at beundre!

Det at skulle til at tage sig af et helt andet, nyt og lille menneske udover dig selv eller din ægtefælle kan være en reel udfordring – men som ikke er umulig og som først og fremmest bliver sjov. Og hvor listen over tips herover ikke omfatter alle de nyttige tricks, som nye forældre har brug for, så kan de hjælpe dig med nemmere at komme over nogle af de mest udfordrende aspekter, du kommer til at stå over for som nybagt mor eller far.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *