3 tips til førstegangs-gæsten på Airbnb

Tillykke! Du har valgt at bruge Airbnb til din næste rejse. Det er uden sammenligning den nemmeste måde at finde gode overnatningsmuligheder i andre lande, kombineret med gode lokale oplevelser. Ofte langt bedre og mere givende end almindelige hoteller.

Men når det er første gang du bruger Airbnb, så er der nogle ting jeg vil råde dig til at gøre, for at få den bedst mulige oplevelse. For selvom Airbnb er smart, så er det også en jungle.

Overvej dine behov og ønsker nøje

Første gang du sætter dig foran søgemaskinen på Airbnb og indtaster en destination, vil du sikkert blive overrasket og overvældet over, hvor mange lejemuligheder du har.

Du kan blive ved og ved med at bladre gennem mulighederne, og du vil sikkert opleve at dine ønskelister (klik på hjertet i annoncen for at føje til ønskeliste) bliver længere og længere. Dette fører dig bare ikke tættere på det perfekte match.

I stedet skal du indsnævre din søgning. Udover placeringen, prisen, datoen og værelsestypen har du mange andre filtreringsmuligheder. F.eks. om der skal være internet og vaskemaskine. Hvor mange senge der er behov for.

Tjek anmeldelserne for lejemålet

Anmeldelser på nettet har fået et lidt blakket ry. Man ved for eksempel godt, at nogle virksomheder betaler folk for at lave gode anmeldelser af dem på Trustpilot. Det giver selvfølgelig et skævt billede af virkeligheden – men det ér virkeligheden i forhold til anmeldelser.

På AirBnb er det dog noget anderledes. Her skal der være sket en transaktion før man kan anmelde. Og man har kun 14 dage fra lejemålet er slut til fristen for at lægge en anmeldelse slutter.

Samtidig kan værten også anmelde lejer. Det vil sige, der er gensidig respekt mellem vært og lejer, og man kan derfor være rimelig sikker på, at anmeldelserne på Airbnb er oprigtige.

Når du søger efter et overnatningssted, så overvej at vælge superhost i din filtrering. Dette sikre dig, at du kun får lejemål frem, som har mange positive anmeldelser.

Kontakt med værten før booking, før ankomst og under opholdet

Du skal være opmærksom på at, at mange Airbnb værter får en relativ stor indtægt af at være vært. For nogle er det måske deres levevej.

Så du må ikke holde dig tilbage med at kontakte dem.

Du kan lære rigtig meget om lejemålet og om værten, ved at kontakte dem inden du booker. Stil et par relevante spørgsmål og få samtalen i gang. Det kan være alt lige fra parkeringsmuligheder til afstande fra A til B.

Har du nogle særlige behov, det kan være en ekstra lang seng eller hvis du har det stramt med mange trapper, så er det her du kan få det opklaret. Du vil opleve at værterne er yderst venlige og ærlige.

Når du booker, så fortæl lidt om hvem du er, hvem du rejser med og hvad formålet er med rejsen. Skriv også gerne til værten, at det er første gang du bruger Airbnb.

Og er der noget du mangler undervejs så tøv ikke med at skrive. På vores seneste rejse til Sicilien, var der ualmindeligt varmt. Varmere end der plejede at være. Der var kun én aircondition i lejligheden og det var ikke nok til at køle hele lejligheden ned.

Da værten efter første dag skrev til os og spurgte, om alt var som det skulle være, svarede vi at det var super godt, men det var svært at sove på grund af varmen.

Prompte svarede hun, at hun ville sende hendes mand ud og købe en blæser. Den stod i soveværelset da vi kom hjem om eftermiddagen.

Har du rejst med Airbnb, så vil jeg rigtig gerne høre om din oplevelse, og har du nogle tips som skal tilføjes, så skriv endelig en kommentar herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *