Antallet af a-kasser stiger

I Danmark har vi en meget kendt ordning der hedder sygedagpenge. Sygedagpenge ordningen sørger for at du i tilfælde af at du pludselig bliver ledig, ikke med det samme ryger ned på den laveste indkomst og ydelse der hedder kontanthjælp.

Dagpengeordningen er et niveau højere end kontanthjælp og man får dermed en højere sats hver måned udbetalt. Ud over det er der en række forskellige betingelser alt efter om man er på kontanthjælp eller dagpenge. Generelt set er man ofte meget bedre stillet når man er på sygedagpenge end på kontanthjælp.

Sygedagpenge fungerer ligesom en forsikring, som du indbetaler til hver måned. Hvad du indbetaler hver måned kan variere en smule fra a-kasse til a-kasse. Normalt drejer det sig om lidt mindre end 1000kr om måneden til både a-kasse og fagforening. På lang sigt kan det være en god indsats. Det kan jo ske at man lige pludselig står uden arbejde og lige pludselig har brug for en indtægt. Det er ikke altid at man bare lige kan gå ud og finde et nyt arbejde. Og regningerne skal jo stadig betales.

Antallet af a-kasser stiger dog af en eller anden grund. Det er der i hvert fald noget der tyder på at den har gjort de seneste par år. Hvorfor er et godt spørgsmål og vil blive diskuteret nedenunder, men en væsentlig faktor er helt sikkert den seneste dagpengereform.

En positiv udvikling af at antallet af a-kasser stiger er, at man som forbruger naturligvis har et meget større udbud at vælge imellem. Det giver en bedre mulighed for at vælge den a-kasse der passer til lige præcis en selv. For at kæmpe om de mange forbrugere har og kører a-kasserne med mange tilbud.

Alt efter om du er faglært, akademiker eller selvstændig kan du ofte få tilbudt nogle forskellige ting alt efter hvilken a-kasse du er. Nogle a-kasser specialisere sig ligefrem til faglærte eller for eksempel selvstændige. Det er nogle vildt forskellige problemer man sidder med alt efter om man er faglært, akademiker eller selvstændig. Og det er vigtigt med nogle kompetente mennesker i ens a-kasse der har forstand på og erfaring med lige netop ens egen situation. Så ved de hvad de skal stille op med dig og hvordan de bedst kan hjælpe dig.

Hvorfor stiger antallet af a-kasser?

Der kan være mange grunde til hvorfor a-kasser stiger. En grund kunne være at i dag er der kommet en større grad af usikkerhed. Man har ikke samme form for tilbud til det sociale system mere som man havde før i tiden. Det kan hæve ønsket om at forsikre sig på en eller anden måde. Hvis man nu kiggede på andre forsikringsordninger, så kunne det være interessant at se om de understøttede denne tankegang.

En anden grund kunne være at det simpelthen er en god forretning. Det er langt fra alle der får brug for sygedagpengeordningen. I mange jobs og brancher er der stor sikkerhed omkring arbejdet. Et arbejde som socialrådgiver for eksempel er der altid udbud på. Man søger altid efter nye socialrådgivere. Det er derfor usandsynligt at man vil havne ud i en sygedagpengeordning, hvis man en baggrund og uddannelse der kvalificerer sig til et sådant arbejde.

Derimod betaler de folk med de sikre brancher stadigvæk til ordningen i tilfælde af at der nu sker noget. Det kan samle sig sammen til rigtig mange penge. Og a-kassen skal jo først give noget den dag nogen bliver arbejdsøse og beder og sygedagpenge. Det kan faktisk godt betale sig at køre en sådan a-kasse. Også efter at man har modregnet alle udgifter som for eksempel løn for ens ansatte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *