Arkitekttegnede huse til den helt almindelige familie

Med boligpriserne i dag, så bliver det mere og mere almindeligt at for boligejerne at købe en byggegrund og bygge deres egen bolig. Især når vi kommer udenfor København, da priserne på byggegrunde ofte er alt for høje inde i selve byen.

Men for familien der bor ude i provinsen, hvor det stadig er til at betale en byggegrund, der er et nyt arkitekttegnet hus stadig en mulighed. Men det er de færreste familier der kaster sig over at bygge et nyt hus alene, typisk så hyrer de et firma der bygger huse. Her er der mange forskellige muligheder på markedet.

Et af de gamle firmaer der bygger nye huse, det er Lind & Risør, der slår sig på at bygge arkitekttegnede huse. Lind og Risør har bygget nye huse siden 1980, og er dermed et af de ældste firmaer i Danmark der har overlevet i en ellers benhård branche.

Firmaet blev startet i 1980 af arkitekterne Torben Lind og Steen Risør, da de var utilfredse med den måde boligbyggeriet udviklede sig på i Danmark. Det var sjældent et byggeri der fokuserede på boligejerens behov og de etablerede typehus firmaer var meget rigide i deres tilgang til byggeriet på. Lind og Risør var nogle af de første der satte kvaliteten i højsædet, hvor det før havde været prisen der havde spillet den største rolle. Sådan er det også i mange tilfælde, men Lind og Risør gør det muligt for boligejerne at få noget arkitekttegnet, til en rimelig pris.

En af de ting der har kendetegnet Lind og Risør igennem hele deres levetid, er at de gang på gang leverer en kvalitets bolig, med gode og reelle materialer. Det er hvad de skilte sig ud på da de startede op, og her næsten 40 år efter, så er det stadig hvad de arbejder ud fra.

En anden ting som Lind og Risør slår sig på, det er ekspertise. Det er deres egne arkitekter der tegner huset, deres egne håndværkere der graver ud til fundamentet. Deres egne murere der støber fundamenter, og murer huset op. Det er deres egne tømrere der lægger tag, og sætter inventar ind. Det betyder også, at de folk der arbejder med jeres hus, er vant til at arbejde med de samme kvalitetskrav og normer som Lind og Risør slår sig på.

Men en ting er at kunne levere kvalitet, noget andet er at levere det unikke der gør, at boligejerne syntes de har fået noget som ikke deres nabo har. Det er her hvor arkitekten kommer ind i billedet. For når du skal bygge hus sammen med Lind og Risør, så er det en proces hvor stort set alt kan ændres. Lige fra den ydre fremtoning af huset, over til materialevalget inde i selve huset.

Når i har bestemt jer for at bygge sammen med Lind og Risør, og i har fundet en byggegrund, så vil i kunne få råd og vejledning i forhold til hvilke type hus, og hvor på grunden huset skal ligge. Når det er fastlagt, og i har godkendt det ydre af huset, så bliver i inviteret ind til et møde sammen med jeres byggerådgiver, hvor i sammen vil gennemgå hele det indre. Det er lige fra ting som

  • Køkkenlåger
  • Bordplader
  • Skabe i bryggers
  • Skabe i værelser
  • Fliser på badeværelset/badeværelserne
  • Gulvbelægning
  • Loftsbeklædning
  • Indbygge lamper og spots

De fleste af Lind og Risør’s huse bliver bygget med gulvvarme, så der er ikke noget med irriterende radiatorer der skal placeres i de forskellige rum. Desuden er normalen i dag også, at der bliver indarbejdet et netværksstik i de fleste rum. På den måde er man fri for efterfølgende at trække ledninger fra rum til rum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *