badeværelsesfliser |Sådan vælger du fliser til et lille badeværelse

Har du et lille badeværelse, og skal dit flisegulv fornys?

Ønsker du også at dit badeværelse ser så størst som muligt ud?

Det tit nogle af de tanker man når ens badeværelse skal renoveres, eller indrettes på ny.

i denne guide vil vi hjælpe dig til, gode råd og vejledning, og alt hvad der er værd at vide når du skal ligge flisegulv på dit badeværelse.

Størrelse

Som udgangspunkt er det vigtigt at se på rummets form og størrelse, inden du går i gang. Er rummet aflangt og hvor mange kvadratmeter, snakker vi om. Badeværelsesgulvet har i forvejen begrænset gulvplads, kan det være en fordel at vælge en ikke alt for lille flise, da faktisk kan være med til at få rummet til at virke endnu mindre.

Fliser i hele rummet?

hvis dit badeværelse f.eks, er omkring 3 kvadratmeter, er det en god ide at vælge en flise der måler 15 x 15, eller 20 x 20 centimeter. Det er en optimal løsning, fordi du på den måde er sikret at den flise du har valgt hverken kommer til at virke for stor eller for lille.

Du skal samtidigt overveje om du ønsker fliser på både vægge og dit gulv. Ofte med små badeværelser kan det virke letterer hvis du udelukkende vælger fliser til dit gulv. Hvis du skal have malet væggene, så husk endelig at køb maling der er beregnet til vådrum.

Hvordan skal du lægge dine fliser?

I de fleste tilfælde kan det være mest oplagt at lægge fliserne  på gulvet i lige linjer gennem hele rummet. På små badeværelser, kan det dog være en fordel at tænke i andre og mere alternative veje. Du kan f.eks. overveje at lægge fliserne diagonalt, da det vil få fliserne til at se større ud, og få dit badeværelse til at virke mere åbent og rummeligt.

Hvordan får du fliserne til at passe med afløbet ?

Hvis du har fået monteret et ‘unidrain’ som er et langt afløb i brusenichen, kan du sagtens gå en størrelse på på dine gulvfliser. Hvis du har en flise på 30 x 30 centimeter vil det helt naturligt flugte med afløbet. Det vil også gøre processen en del nemmere , fordi der kun skal laves fald den ene vej i gulvet.

Fliserne kan også bruges på væggen

 

Hvis du ønsker at opsætte fliser på væggen, kan du f.eks. en aflang, lys eller helt hvid flise. Det er med til at give en rigtig god effekt, og især hvis du køber dem i størrelsen som 20 x 40 centimeter eller 20 x 60. hvis du vælger en aflang flise og et lyst design vil farve og form få det visuelt til at ‘strække sig’ og derved få det til at se større ud, end hvad det måske egentligt er.

Hvordan skal mine fliser se ud?

Hvis du er indehaveren af et lille badeværelse er det vigtigt du sørger for at du vælger den rette overflade til din flise. Hvis du vælger en flise med en blank overflade, vil du få genspejling af lyset i badeværelset, som du ikke vil kunne få hvis du har en mat flise. Det er ikke kun en god effekt, men det er også med til at tilfører ekstra liv til rummet. I modsætning til hvis du har en mat overflade, som godt kan have en kedelig og død overflade.

Brug en anden farve øverst

 

Ligesom i 60’erne kan du lave en kant øverst med en anden farve, for at bryde med de lyse fliser. Brug en kontrastfarve eller måske en med et mønster på, da det både vil virke dekorativt men også være med til at opdele rummet, hvis der ikke er så højt fra gulv til loft.

Kontakt en flise ekspert

føler du stadig opgaven er uoverskuelig? eller har du bare brug for gode råd og vejledning? En god ide, inden du vælger nyt flisegulv, kan være at kontakte en flise ekspert. De kan være behjælpelig til at rådgive om hvilken tiltag der passer bedst til dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *