Disse Champions League-kampe skal du se i foråret

content-13307718813-009de8970f-c1Ver PSG vs. Chelsea – Champions League 2014” – (CC BY-SA 2.0) af Ver en vivo En Directo

 

Vi nærmer os med hastige skridt den første runde af Champions League-opgør, når 16-delsfinalerne starter op den 16. og 17. februar. Her venter der nogle drabelige kampe, og vi kigger derfor nærmere på nogle af de mest interessante opgør, som du bør se.

FC Barcelona – Paris Saint-Germain

Den helt store oplevelse i denne runde af Europas mest prestigefyldte klubturnering bliver helt klart, når det kriseramte Barcelona-mandskab møder revanchelystne PSG. De fleste fodboldfans husker sikkert Barcas historiske ”remontada” i 2017, hvor Barca efter at have tabt den første kamp 0-4, skulle bruge et mirakel for at gå videre. Det mirakel stod boldkunstneren Neymar blandt andet for, da han med to mål og et oplæg havde stor ære i Barcelonas uforglemmelige 6-1-sejr, der altså fik dem videre.

 

Denne gang lugter det dog lidt af revanche for Paris, der kan glæde sig over, at Messis brasilianske legekammerat nu spiller i en PSG-trøje. Vi kan derfor forvente et kæmpe drama, men med tanke på Barcelonas dårlige form, er det svært at forestille sig et lignende resultat. Barcelona har nemlig kæmpet med spillet på det seneste. For nyligt tabte catalanerne også finalen i den spanske Supercup, som Athletic Bilbao noget overraskende gik hen og vandt.

 

Det er således et slagent mandskab som PSG møder, og derfor er det svært for alvor at tro, at FC Barcelona klarer sig videre i Champions League. Det er lidt den samme fornemmelse de har hos bet365, der tilbyder spil på sport, for her er PSG favoritter til at gå videre med odds 1.70, mens Barcelona giver 2.05. Oddsene taler altså sit eget sprog, men er der noget, historien har lært os, så er det, at man aldrig helt skal udelukke et hold med Messi på holdkortet. Spørgsmålet er bare, om det er nok denne gang, for Neymar, Mbappe og de andre frembrusende stjerner, kan vise sig at blive for meget for Barcelonas skrøbelige defensiv.

content-pexels-tembela-bohle-188457411Kilde: Pexels

RB Leipzig – Liverpool

To af verdens bedste trænere står over for hinanden, når Jürgen Klopps Liverpool møder Julian Nagelsmanns RB Leipzig. Tyskerne nåede sidste år hele vejen til semifinalen, og med tanke på Liverpools ringe form, kan Leipzig godt vise sig at blive en udfordring for Jürgen Klopp.

 

De to trænere har faktisk mange ligheder. Foruden at være tyskere, så praktiserer de også den samme form for fodbold. Nemlig offensivt og højintenst powerfodbold. Vi kan derfor se frem til et interessant opgør, hvor vi bare behøver kigge på tallene for Red Bull Leipzigs gruppekampe i denne sæson, for her blev der scoret hele 23 mål. Det er næsten fire mål per kamp, og med tanke på den firepower som Liverpool besidder, kan det gå hen og blive en underholdende affære.

Atlético Madrid – Chelsea

Trænersædet er efterhånden begyndt at brænde under Frank Lampard, eftersom Chelsea for tiden gennemgår noget af en formkrise. Flere fodboldeksperter som danske Morten Bruun har været ude med riven efter ham, og Lampard kommer på noget af en prøve, når han står overfor den erfarne Atlético Madrid-træner, Diego Simeone. Det spanske storhold er flyvende for tiden og topper klart La Liga med stor distance til Real Madrid og Barca. Det er derfor ikke nogen nem opgave, der venter Franks drenge. Spanierne har desuden en revanche tilgode, efter at de blev elimineret fra gruppespillet i 2018 af netop Chelsea.

 

Der venter altså nogle højst interessante fodboldkampe i Champions League, og får vi bare halvt så meget underholdning, som eksempelvis Barca-PSG-kampen i 2017, så kan fodboldfans allerede nu godt begynde at glæde sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *