Elektrikere i Hillerød vil være grønnere

Flere elektrikere i Hillerød væger grøn elektricitet.Vildere og varmere vejr. Det er blandt de forudsigelser, som klimaforskerne kommer med, nærmest månedligt. Samtidig med, at vi får af vide, at vandstanden stiger og isen smelter.

Alt sammen noget, der fylder mere og mere i danskernes bevidsthed. Det er derfor efterhånden og en tendens, at flere og flere privatpersoner, husejere og boligforeninger efterspørger metoder og installationer fra elektrikerne, hvorpå man kan få produceret energi på en bæredygtig og miljøvenlig måde.

Udfordringerne hos elektrikerne har før i tiden været, at teknologien har været både dyr, men også utilstrækkelig. For det har i langt de fleste tilfælde ikke været muligt at producere en tilpas mængde energi, således at produktionen og købet af apparatet når at tjene sig selv ind på den grønne konto. Det var ganske enkelt mere forurenende at købe et energivenligt el-apparat end det var at eje et.

Elektriker lader bilen stå og tager cyklen

Det kan være fortid nu. For efterhånden er teknologien kommet op på et niveau, hvor alle kan være med. Flere moderne elektriske installationer som jordvarme og solcelle-anlæg – der tidligere har haft et ry for ikke at kunne tjene sig selv ind – er nu begyndt at blive hvermandseje rundt omkring i landet.

Men det stopper ikke her. For et er nemlig, hvad elektrikerne kan tilbyde forbrugerne i kampen mod forureningen. I byer som Hillerød og København er elektrikere nemlig begyndt at cykle på arbejdet, når de skal ud og ordne elektriske installationer hos borgerne.

Et initiativ, der både vækker begejstring hos de ansatte elektrikere og de borgere, som benytter sig af servicen. For det er både en indsats for elektrikernes motion og helbred, men det er samtidig også et stærkt signal at sende fra virksomhedernes side til borgerne og forbrugerne i byerne, hvor elektrikerne vælger at cykle i miljøets tjeneste. Et andet initiativ kommer fra “det økologiske råd”, der i samspil med elektrikere har sammensat flere ydelsespakker, som skal fremme grønt el. Herigennem kan både forbrugere og elektrikere bidrage til et grønnere miljø igennem grøn elektricitet. Tiltaget har fået navnet “Grønt-el-valg”.

Grøn energi er stærk markedsværdi

Et er, at firmaerne kæmper den grønne kamp i bæredygtigheden og miljøets tjeneste. Det i sig selv er en gerning, der giver pote på lang sigt for os alle sammen. Men det kommer faktisk også virksomhederne i eksempelvis Hillerød til gode på den lange bane, hvis de kan etablerer sig som grønne virksomheder, der går ind for vedvarende energi og ligeledes praktiserer det i hverdagen.

Det er nemlig et stærkt signal at sende ud til eventuelle og nuværende forbrugere på markedet, der går og overvejer, om der skal installeres en el-installation, der kan tilføje grøn og vedvarende energi til husstanden. For hvis et firma aktivt kæmper miljøets kamp, så er der tydeligt for forbrugeren, at de ikke er ene i kampen for bæredygtigheden. Mange vil derfor være tilbøjelige til at sende bud efter grønne elektrikere fra Hillerød, hvis der skal udføres arbejde i den elektriske afdeling – simpelthen fordi firmaet signalerer, at de har nogle værdier, der tiltaler forbrugeren.

Hvis der er en bestem værdi, der har betydning i vore dage, så er det uden tvivl den bæredygtige værdi. Den viser nemlig, at firmaet følger op på de gode intentioner og selv yder en indsats, i stedet for blot at prædike moral over for forbrugerne.

Læs også: Guide til 5 energisparende installationer i hjemmet

Det er ikke kun selve elektrikerne fra Hillerød, der er begyndt at yde en mere mærkbar og iøjnefaldende indsats. Flere energiorganisationer er nemlig gået sammen på tværs af landet for at gøre en indsats for bæredygtig energi. Et initiativ, der giver forbrugeren mulighed for selv at bestemme indsats-styrken, så at sige.

For det er som bekendt ikke alle husstande, der kan give lige meget til kampen. Derfor har initiativet også oprettet diverse elektriker pakker, der giver en mulighed til alle, der vil gøre en større indsats for miljøet – uanset om det er lokalmiljøet i Hillerød eller mere global set.

Firmaerne har eksempelvis udarbejdet indsatser i forskellige lande rundt om i verden, der hver isæt kan hjælpe på de globale problemer der er på klimaområdet. Det vil sige, at du forbruger energi til din husstand, samtidig med at du støtter initiativer, der kan gøre mere gavn på den længere bane, således, at dit energiforbrug i sidste ende ender med at blive et decideret energibidrag.

Der er mange initiativer og muligheder, der kan give både dig og dit firma en chance for at gøre en god indsats på det bæredygtige område.

One comment

  • Super god og inspirerende artikel! Hos Degn & Dreyer Entreprise har vi også altid tænkt på at blive grønnere, men det er lige med at tage skridtet. Det kan være skræmmende, men hvis man først gør det, så vil det hele give meget mere mening. Efter jeg har læst denne artikel, har jeg i hvert fald fået mere blod på tanden og er klar til at tage det første spadestik til en grønnere fremtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *