EM venter lige om hjørnet: Hvem henter sejren?

content-football-488714-19201Kilde: Pixabay

 

Efter lang tids ventetid, kan vi endelig se frem til en slutrunde til sommer, hvor EM bliver spillet i udvalgte byer på tværs af Europa.

Turneringen fløjtes i gang den 11. juni, og finalen spilles en måned senere på Wembley i London. Her skal 24 lande kæmpe om titlen, der pt. holdes af Portugal. København er udvalgt som en af værtsbyerne, og det bliver første gang nogensinde at Danmark er vært for en EM-slutrunde. Om det kan være nok til at hente guld må tiden vise. Uanset hvad kigger vi her lidt nærmere på nogle af favoritterne.

En outsider i Holland

Holland har været igennem noget af en bølgedal i de seneste år, men ser ud til at have fået bygget et stærkt hold op. Således finder man hos hollænderne et godt mix af unge talenter og erfarne topspillere.

Hvis Virgil van Dijk når at komme sig over sin knæskade, som han pådrog sig sidste år i en kamp mod Everton, vil deres chancer selvfølelig blive forbedret. Et midterforsvar bestående af van Dijk og Matthijs de Ligt bliver en udfordring for ethvert hold. Læg dertil Barca-spilleren Frenkie de Jong på midten. Kombinerer man alt det med driblestærke typer som Memphis Depay og Calvin Stengs, så får man lige pludseligt et hold, der sagtens kan gå hele vejen til finalen på Wembley.

Hollænderne er desuden havnet i en overkommelig gruppe med Ukraine, Østrig og Nordmakedonien.

 

content-wembley-4493328-19201Kilde: Pixabay

Hvad med Danmark?

Det er nok de færreste der regner med, at Danmark vinder EM. Alligevel skal vi ikke afskrive de danske drenge. Siden Kasper Hjulmand har taget over som landstræner er det nemlig kun gået en vej, og det er fremad. Ikke fordi det gik dårligt under den tidligere landstræner, Åge Hareide, men under Hjulmand har spillerne virkelig fået udfoldet deres potentiale.

Det fik vi en forsmag på da Danmark tidligere på året spillede VM-kvalifikation. Her spillede de alle holdene ud af brættet. Selv et solidt hold som Østrig blev flået fra hinanden med 4-0. Det har selvfølgelig skabt optimisme blandt de danske roligans, der håber på en gentagelse af EM i 1992.

Danmarks gode præstationer er heller ikke gået ubemærket hen i fodboldverdenen. Flere internationale medier roste efter kampene de danske drenge, mens også bookmakerne revurderede deres odds. Et af de mere interessante odds forslag finder man derfor hos bet365, der giver odds 34.00 (4. Maj 2021) på Danmark til at vinde EM. Det kræver selvfølgelig at Danmark går videre fra gruppespillet, men med modstand fra Belgien, Rusland og Finland burde det være muligt.

Frankrig står med de bedste kort på hånden

Frankrig kommer til EM som en af de helt klare favoritter. De forsvarende verdensmestre har et fantastisk hold, og man finder vel ikke en bredere trup end Frankrigs hos nogle andre landshold. Der er dog ikke kun bredde i truppen, men også masser af kvalitet.

Stjerneskuddet Kylian Mbappé kommer sikkert til at stjæle overskrifterne, men også Griezmann og Pogba er med til at støtte ham. Over hele linjen finder vi spillere af bedste kaliber, og det gør Frankrig til en modbydelig modstander for alle hold.

Frankrig ligner altså en af de helt store favoritter, og vinder le bleus vil de kravle op på siden af Tyskland og Spanien, der begge har vundet tre EM-titler. Vi skal dog ikke blive overrasket, hvis en underdog som Holland løber med sejren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *