Er Big Six-klubbernes dominans i Premier League snart fortid?

content_footballs-3597192_19201Kilde: Pixabay

 

Premier League vurderes af mange som værende den bedste fodboldliga i verden. Det er samtidigt den liga, der tiltrækker flest tilskuere verden over. Den enorme interesse for ligaen har ført til lukrative TV-aftaler, der over de senere år har gjort selv klubberne i den nedre halvdel af tabellen konkurrencedygtige grundet de vanvittige pengemængder, som klubberne får fordelt. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at alle klubberne er blevet bedre, hvilket har ført til en øget konkurrence i ligaen. Det er nu nået til et punkt, hvor man kan begynde at stille spørgsmålstegn ved, om de traditionelle ”Big Six-klubber,” som Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester City og Tottenham, kan holde fast i deres dominans, eller om vi i virkeligheden skal til at begynde at vende os til, at nogle af de store hold kan falde ud af top seks, mens andre hold kan bide sig fast. Det er selvfølgelig umuligt at spå, men hvis vi tager et kig ud i fremtiden, hvem ser så mest lovende ud?

Liverpool eller Manchester City?

Vi ser tit, at storhold klarer det godt i cyklusser. Lige nu kan man argumentere for, at Liverpool befinder sig i starten af cyklussen med succes i Champions League og senest Premier League, som de i år vandt for første gang i 30 år. Klubbens fremtidsudsigter afhænger selvfølgelig af flere ting. Hvor lang tid bliver manager Jürgen Klopp på posten? Formår han at holde spillerne sultne, eller skal der nyt blod til truppen? Det er spørgsmål, der utvivlsomt har været oppe at vende ved bestyrelsesmøderne i Liverpool. At klubben har opnået store resultater på det seneste, kan man imidlertid ikke benøgte. Det ser derfor også meget lovende ud for Klopp og co., der også i forhold til betting ligger blandt favoritterne til at vinde næste sæsons udgave af Premier League til odds 2.75. Mon ikke, der vil være fokus på dem mange år frem. Det samme gør sig gældende for Josep Guardiolas Manchester City, som vi nok skal forvente at se i toppen af Premier League i de næste mange år. Der er gang i mange gode ting i storklubben, som har et fantastisk akademi, og ganske givet ikke mangler penge på kistebunden til spillerindkøb. Det tyder derfor på, at vi igen i næste sæson, skal se de to mastodonter kæmpe om guldet.

content_manchester-united-1656122_19201Kilde: Pixabay

Kan Manchester United finde tilbage til tidligere tiders storhed?

Manchester United har haft det svært, siden Alex Ferguson stoppede, men med Ole Gunnar Solskjær ved roret ser de ud til at have genfundet gnisten. Det ses især med tilføjelsen af Bruno Fernandes, der om noget har tilført liv og kreativitet til midtbanen. Kan de fortsætte den gode stime, er det ikke utænkeligt, at vi igen snart kan se mægtige Manchester United kæmpe med om guldet i verdens bedste liga.

Hvem falder ud af top seks?

Lige nu ser det ud til, at Manchester-klubberne og Liverpool er de stærkeste, mens Chelsea, Arsenal og Tottenham må kæmpe om de resterende europæiske pladser. Arsenal og Chelsea ser dog spændende ud med henholdsvis Mikel Arteta og Frank Lampard ved roret. Formår de at udvikle holdet yderligere, begynder det virkelig at ligne noget, mens José Mourinhos projekt i Tottenham måske kræver en sæson eller to endnu for at modnes.

Derudover er hold som Leicester og Wolverhampton også begyndt at byde sig til, så måske skal ligaens titaner til at se sig over skulderen. Det tegner godt for Premier League, der bliver mere og mere spændende at følge. Den nye sæson bliver ingen undtagelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *