Fem tips til en effektiv sommer derhjemme

Selvom mange gerne vil slappe rigtig godt af, når det endelig er sommerferietid, så er det faktisk også vigtigt at holde sig aktiv for mange henover sommeren.

Det er heldigvis den årstid, hvor det er allermest praktisk at dyrke motion og holde sig aktiv.

Det kigger denne artikel nærmere på, hvor der sættes fokus på havearbejde.

For selvfølgelig er det vigtigt at kunne holde ferie, når man endelig har fri. For mange handler det om at komme en tur til Sydeuropa og ligge mest muligt ved stranden, lave mindst mulig mad (De dovne bestiller jo bare mad fra WOLT) og generelt ikke tænke på praktiske pligter og arbejde.

Det er den måde, man kan skabe ny energi til sig selv, og det er derfor naturligvis også ganske effektivt.

Men for andre handler det om, at sommeren skal bruges til at holde sig aktiv. Måske har man forsømt det aktive liv en smule pga. travlhed, og så er det netop nu, man kan indhente noget. Det gælder eksempelvis i haven, hvor der ofte er rigtig mange projekter at tage fat på.

Alger

Et af de helt oplagte projekter at gå i gang med om sommeren er algebehandling af tag.

Taget er naturligvis særligt udsat, fordi det er en stor overflade, som vender opad. Taget bliver samtidig ganske hurtigt grimt, når algerne tager fat. Derfor er det også her, man med fordel kan lave en indsats, før det bliver for voldsomt.

Det kan man sagtens få hjælp til fra professionel side. Vælger man det, vil man selvfølgelig være garanteret en mere effektiv behandling, end hvis man bare selv kaster sig ud i det.

Det kan dog også sagtens lykkes at gøre det selv, hvis man har et kendskab til, hvordan den slags klares.

Alternativt kan du søge rådgivning hos de professionelle firmaer, som også kan give dig et indblik i, hvor meget det kræver.

Alger er også et problem andre steder, hvor overfladerne er store. Det kan være terrasser eller fronten til huset, som måske er særligt udsat.

Havearbejde – motion og effektivitet

Vil man gerne have en aktiv sommer, men har man ikke lige økonomien eller tiden til at tage på den store vandreferie til Norge eller Alperne, så er det måske havearbejde, som kan sikre en masse aktivitet.

Der er ingen tvivl om, at havearbejde giver rigtig meget motion, og det er samtidig ofte ganske alsidigt. Du får dermed brugt hele kroppen, hvilket på mange måder er den sundeste måde at motionere.

Det er naturligvis samtidig effektivt, fordi man får nogle ting fra hånden, som man gerne vil have ordnet. Måske er det hele ved at vokse en smule ud af kontrol, og man kan dermed slå to fluer med ét smæk.

Når man laver havearbejde, er det samtidig vigtigt at passe lidt på sig selv og sin krop. Man kan komme ud i stillinger, som presser ryg, arme eller skuldre, og derfor bør man mærke godt efter løbende.

Får man ondt i bestemte områder, bør man naturligvis ikke presse sig selv for meget, og generelt bør man have respekt for, at havearbejde sagtens kan være fysisk krævende.

Man kan dog afhjælpe mange af disse ting ved at have en alsidighed i arbejdet. Måske kan man skifte lidt mellem de forskellige projekter, så man ikke tager mere end et par timer i samme position. Det vil øge chancen for at have velbehag i kroppen sidst på dagen.

Udendørs motion

Vil man gerne dyrke traditionel motion, men har forsømt det en smule på det seneste, så er sommeren den nemmeste årstid at få det gjort på.

Der er simpelthen så mange måder at træne nemt og effektivt på, når vejret er godt, og man behøver sjældent andet end sig selv for at kunne gøre det.

Det mest oplagte er selvfølgelig løbeturen, som oftest synes sjovere, når temperaturerne er gode, og naturen er sprunget ud. Måske er det endda lidt for varmt, når sommeren er på sit højeste, og derfor er det oplagt at tage sine løbeture sidst på eftermiddagen eller først på dagen, hvor det er mere til at holde ud.

Du kan også sagtens lave en masse styrketræning udendørs, hvor du bare bruger din egen kropsvægt til at lave øvelserne. Det er effektivt og nok lidt sjovere end i styrkecentret.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *