Find din indre fashionista frem med disse tips

I vores tid er det ikke nok at man har en god uddannelse, et godt betalt arbejde, stort socialt netværk og samtidig vedligeholder en sund og rask livsstil. Alle mennesker bliver bedømt fra et standardiseret sæt af uskrevne regler, bevidst eller ubevidst, uanset hvor man bevæger sig hen i samfundet. Det handler nu også om at have stil i garderoben, følge nogenlunde med på moden og have en smule kendskab til, hvad der trender på nuværende tidspunkt, og holde øje med modens bevægelser via kulørte blade og de sociale medier.

Et ungt par med solbriller

Dette kan for nogle virke som en stor mundfuld, hvilket det også kan være set i sammenhængen at ens liv og hverdag skal hænge sammen om et knudepunkt, der måske ikke er high-fashion og mode. Der findes heldigvis en masse steder, man som almindelig borger kan holde sig opdateret og vedligeholde sin egen indre fashionista, dette kan være blogs, vlogs eller sociale medier, hvor der er mulighed for at følge tidens mest brugte designere og kendte, der bruger tøjet både i festlige- og hverdagssituationer.

Det er naturligvis en smagssag om, hvor meget eller hvor lidt man vægter sin egen indre modejæger, dette afspejles oftest i det miljø man bevæger sig i, da der er mange forskellige ideer om, hvad mode er i de forskellige kulturer og pop-kulturer man dagligt støder på.

Derfor må man som kvinde, og mand, først se dybt i sig selv for at finde ud af, hvilken af de mange trends og stilarter man vil forfølge for at det på bedst mulig måde kan passe sammen med den personlighed man har og samtidig passe ind i det miljø man arbejder, studerer eller generelt er offentlig og social i, da dette også har stor betydning for hvordan man bliver modtaget og opfattet i det offentlige rum. Der er nogle uskrevne sociale regler for, hvordan man bør klæde sig i forskellige sammenhænge, dette gælder især i arbejdslivet, hvor mange vil rynke på næsen, hvis man f.eks. hos tandlægen bliver modtaget af en person, der klæder sig til punkt og prikke efter goth-trendens modestil.

Definerer du din modestil, eller definerer den dig?

Det er for de fleste rigtig nemt at gå på shoppetur efter ny garderobe, dog ender man som regel med at købe noget tøj, der minder om det, der i forvejen hænger i garderobeskabet derhjemme.

Det vil naturligvis være den nyeste mode og trend man slæber med hjem i de mange poser, men tøjstilen vil oftest være den samme. Dette skyldes at vi som mennesker på et tidspunkt i vores liv falder i hak med, hvad der føles rigtigt og komfortabelt for os, og derefter tilpasser denne tøjstil efter modestilens skiftende rammer, farver og mønstre.Jeg har tidligere fundet god inspiration på http://toejlisten.dk/

Tryghed betyder også en del for os som mennesker, når vi om morgenen står og udvælger det outfit, som offentligheden skal se os i resten af dagen, der er en tryghed i, at man som f.eks. succesfuld karrierekvinde kan vide sig sikker på, at man vedligeholder den arbejdsmæssige respekt man har på kontoret, når man kommer anstigende i nålestribet figursyet habit, det er fashionistaen i os, der er med til at afgøre, hvilken designerlabel, der er i nakken og som oftest kan se i systilen af vores tøj.

Man kan på sin vis diskutere om vi definerer det tøj vi går i, eller om det er tøjet der definerer os og vores personligheder. Det er humøret og personligheden, der afspejles når man om morgenen skal bestemme om det er en grå eller lille bluse man tager på, samt om den er mønstret eller plain.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *