Flyforsinkelser – Hvordan kan det dog ske?

Undrer du dig også over, hvordan flyforsinkelser kan være så hyppige? Efter du har læst denne artikel, burde du gerne have erfaret en generel viden omkring årsagerne til disse længere ventetider og om, hvordan du skal agere, hvis dit fly bliver forsinket eller aflyst.

Hvis du gerne vil læse meget mere omkring dette emne, så kan du gøre dette ved at klikke her. Men først kan du finde en masse informationer i de næste tre afsnit.

Her er de tre hyppigste grunde til forsinkelser

 

Har du prøvet at sidde i lufthavnen og vente uden de store informationer? Så ved du, hvor frustrerende dette kan være. Derfor får du her de tre hyppigste grunde til flyforsinkelser:

 • Vejret
 • Bagage
 • Vedligeholdelse af fly

Når man taler om vejret, så kan dette godt være et ret svært fænomen at forstå. Lad os for eksempel sige, at du skal flyve fra København til Island. Du sidder i Købshavns lufthavn og kigger ud på en blå himmel. Pludseligt får du besked om, at dit fly er forsinket på ubestemt tid på grund af dårlige vejrforhold – hvordan kan det dog hænge sammen?
Flyveturene mod både Grønland og Island kan meget ofte være præget af turbulens og ustadigt vejr, og blot fordi vejret er fint i Danmark, så betyder det ikke, at der er de samme vejrforhold på hele ruten.

Bagage i en lufthavn er et kæmpe logistisk puslespil, som skal gå op rigtig mange gange om dagen, hvis alle skal have deres bagage med til tiden.
Der kan dog ofte opstå problemer, hvis der lige pludseligt mangler et stykke bagage, eller hvis der er for meget bagage.
Personalet i lufthavnene er heldigvis ret dygtige til at løse disse problemer, men det skaber til tider nogle mindre forsinkelser.

Vedligeholdelse af flyet er en af de store syndere, når man taler om forsinkelser. Her er der tale om to typer af vedligeholdelse.

 • Rengøring
  – Skaber ofte kun ganske korte forsinkelser.
 • Reparationer
  – Kan skabe længere forsinkelser, hvis der skal skiftes fly eller andet. Dette har særligt selskabet Norwegian været ramt af.

Alt i alt så vil de fleste rejsende nok gerne vente en smule længere på et rent fly og et par timer på et sikkert fly.

Hvem kan få erstatning?

Når disse forsinkelser sker, så er det muligt at få erstatning i visse tilfælde. Så hvis du inden for de sidste tre år har været udsat for én eller flere af følgende ting, så er der en chance for, at du kan få en god sum penge i erstatning.

I disse tilfælde kan man som regel få erstatning:

 • Hvis dit fly er forsinket i mere end tre timer
 • Hvis dit fly bliver aflyst
 • Hvis der er sket en overbooking, som fører til, at du ikke kommer med flyet

Dette er de tre tommelfingerregler, som ofte definerer, om man kan søge om kompensation eller ej. Så hvis du har oplevet noget af dette, så ligger der måske nogle penge og venter på dig, husk at du kan søge hele tre år tilbage.

Sådan er du med til at undgå forsinkelser

De tre grunde til forsinkelser, som du kunne læse om tidligere i artiklen, er langt fra de eneste grunde.

En anden stor synder er nemlig forsinkede passagerer. Det er nemlig ikke helt for sjovt, at lufthavnene beder dig om at komme i god tid. Selvom det virker skørt at sidde og glo i lufthavnen i to timer inden takeoff, så er dette altså én af de ting, som du kan gøre for at undgå forsinkelser.

Reglerne om flyforsinkelse blev implementeret i 2014. Der er intet der tyder på, at de ryger ud lige foreløbigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *