Fodbold VM-kvalifikation: Hvem kommer med til Rusland i 2018 – og hvem må blive hjemme?

Det er mere end to år siden, at de første kampe i fodbold VM-kvalifikationen fandt sted.

Nu hvor vi er nået det afsluttende stadie i kvalifikationen, kan vi endelig danne os et bedre overblik over hvilke lande, der ser ud til at nå Rusland i 2018, og hvilke lande, som får svært ved at hoppe med på VM-vognen.

Følg med her, hvor vi giver dig de vigtigste højdepunkter og får dig i ægte VM-stemning.

Europa

Det europæiske kvalifikationsspil består af 9 grupper, hvor første- og andenpladsen i hver af disse grupper kvalificerer sig.

Gruppe G er en af de mere spændende. Her har både Spanien og Italien 13 point og synes sikre på en VM-plads.

Forsvarende EM-mestre, Portugal og Cristiano Ronaldo, ligger overraskende på en andenplads (12 point) efter Schweiz (15 point).

I den forholdsvis svage gruppe C, sidder forsvarende VM-mestre, Tyskland, på en solid førsteplads med 15 point, og Nordirland har en andenplads med 10 point.

Holland er dog Europas måske største overraskelse. Med et aldrende hold ligger de lige nu på en fjerdeplads (7 point) og synes at få svært ved at kvalificere sig. De har dog endnu en kamp tilbage mod både Frankrig og Sverige, hvor de får mulighed for at klatre højere op i tabellen.

Sneijder,_Robben_and_de_Jong_Netherlands-Germany_Euro_2012[1]“Sneijder, Robben and de Jong Netherlands-Germany Euro 2012” af Олег Дубина (CC BY-SA 3.0)

Hvad med Danmark? Efter en uafgjort kamp (0-0) mod Rumænien ligger vi lige nu på en tredjeplads. Vi har dog samme antal point (7) som Montenegro, som har indtaget andenpladsen. På sportssider som bet365 kan du følge med i nyheder om Danmarks kvalifikationskampe samt læse tilhørende spilletips. Danmarks forestående opgør er:

  • Kazakhstan vs. Danmark (10. juni)
  • Danmark vs. Poland (1. september)
  • Armenien vs. Danmark (4. september)
  • Montenegro vs. Danmark (5. oktober)
  • Danmark vs. Romania (8. oktober)

Sydamerika

Syd for ækvator finder vi det første land, som indtil videre har kvalificeret sig til VM. Det er det brasilianske hold, bemandet af spillere som Neymar og Philippe Coutinho, der med 33 point fuldstændig har domineret den sydamerikanske gruppe.

Denne gruppe består af 10 hold, hvoraf de 4 bedste kvalificerer sig til VM. Femtepladsen skal videre til endnu et trin i kvalifikationsrunden.

Med hele 9 point færre end Brasilien ligger Colombia (24 point). Tredje- og fjerdepladsen tilhører Uruguay og Chile med hver 23 point.

Argentina havde alvorlige problemer i gruppen, men formåede i sidste uge at vinde over Chile (1-0), hvilket atter pustede liv i deres VM-chancer. Nu ligger de med 22 point på en femteplads – kun 1 point efter Uruguay og Chile. Messis nylige karantæne, som vil gælde de næste 4 kampe, satte dog atter en dæmper for begejstringen.

Afrika

Det afrikanske kvalifikationspil består af 5 grupper, hvoraf førstepladsen i hver gruppe kvalificerer sig.

Lige nu kæmper DR Congo og Tunisia side om side (hver har 6 point). Det samme gælder Burkina Faso og Syafrika (hver 4 point).

Nigeria (6 point) synes sikre på at kvalificerer sig i sin gruppe. Derudover fører Ivory Coast (4 point) og Egypten (6 point) hver deres gruppe.

Nordamerika, Mellemamerika og Caribien

Her kæmper 6 hold om gruppens 3 kvalifikationspladser til VM. Med 10 point fører Mexico, efterfulgt af Costa Rica med 7 point og Panama med 5 point.

USA har det hårdt (4 point). Men holder de fast i den nuværende fjerdeplads, har de stadigvæk mulighed for at kvalificere sig. Da skal de videre i kvalifikationsspillet, hvor de skal møde femtepladsen i en af de asiatiske grupper.

Asien

Det asiatiske kvalifikationspil består af 2 grupper, hvor første- og andenpladsen kvalificerer sig, og tredjepladsen rykker videre til endnu en kvalifikationsrunde.

Lige nu ser Iran (17 point), Sydkorea (13 point), Japan (16 point) og Saudi-Arabien (16 point) ud til at kvalificere sig.

Men Uzbekistan (12 point) og Australien (13 point) bør i kraft af deres to tredjepladser endnu ikke afskrives.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *