Forstærkeren er en vigtig del af ens stereoanlæg

Mange husker stadig de store, let klodsede, sorte kasser, der stod i stuerne i 80’erne og 90’erne, mange har dem stadig stående endnu, på trods af at minimalismen har overtaget styringen når det kommer til design af elektronisk udstyr.

Der er dog en god grund til at mange stadig har disse højttalere med tilhørende forstærkere stående, det er her man får den bedste lydoplevelse, oplevelser som man ikke kan få med de små, men smukke, højttalere og mindre lydsystemer der fylder markedet op i dag.

Forstærkere er hjertet af alle lydsystemer, det er med disse at man kobler alt andet udstyr sammen på kryds og tværs i jagten på den perfekte lyd, derfor bør man ikke rynke på næsen over at have en lidt stor klods stående, da det i bund og grund er den, der er skyld i, at lyden lyder som den gør.

Når man er på udkig efter forstærkere skal man naturligvis købe noget, der passer ind i resten af ens lyssystem, eller anlæg. Der kan i nogle tilfælde være uoverensstemmelser mellem forskellige mærker, eller også skal man lede efter forstærkere der har de ind- og udgange man skal bruge for at koble alt sammen.

Hvorfor vælge de nye modeller, når gamle forstærkere er bedre?

I vor tids teknologiske samfund har minimalisme og design tager overhånd og mange får derfor kvantitet fremfor kvalitet, når de køber nye højttalere, forstærkere, dockingstationer og Bluetooth enheder. Man behøver jo ikke gå ud og lede efter en gammeldags forstærker, hvis man kan få en lille dock til sin smartphone – og dog.

Der er nemlig mange fordele ved at have ordentligt udstyr som f.eks. ordentlige forstærkere, disse virker nemlig som centrale samlingspunkter for alle ens enheder og kan kobles sammen med højttalerne i stuen, tv’et og ens forskellige spilkonsoller, så man altid er sikret den bedste lydkvalitet uanset om man hører musik, holder filmaften med vennerne, eller bare sidder og gamer en søndag eftermiddag.

Lyd har brug for plads til at vokse, derfor kan forstærkere være bindeleddet, der samler alle de enheder, du har brug for i forbindelse med at afspille din lyd.

Gode forstærkere behøver ikke være en belastning for budgettet.

Dengang vores fædre og bedsteforældre købte anlæg blev det betragtet som en investering, og med god grund, for dengang kostede en enkelt højttaler eller en forstærker mere end en, måske to, måneders løn.

I dag er forstærkere stadig en lidt dyr fornøjelse, og man skal derfor kigge sig lidt for når man skal købe nye forstærkere, dog er de ikke nær så dyre i dag som de var for bare 20-30 år siden. Ønsker man dog den bedste lydkvalitet i sit hjem kan det godt betale sig i det lange løb at lede efter en af de gamle forstærkere, da disse stadig har den bedste kvalitet på markedet, man kan finde disse gamle forstærkere på genbrugsstationer, loppemarkeder og online på de mange køb/salg hjemmesider.

Køber man dog en brugt forstærker skal man være opmærksom på at årenes slid kan have påvirket den, derfor skal man altid sørge for at afprøve den inden man betaler. Der er naturligvis nogle nye forstærkere, der næsten kan måle sig med de gammeldags sorte klodser man kender fra sin barndom, men i dag betaler man i høj grad ikke kun for produktet man køber, men også for mærket, derfor anbefales det at man forsøger sig med forskellige mærker, lytter til den producerede lyd i butikkerne og eventuelt finder et sted, hvor det er muligt at låne forstærkere med hjem så man kan afprøve dem  i sit eget anlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *