Husk studierabatten hos tandlægen i København

Som studerende er pengene ofte små. SU-systemet er nemlig designet sådan, så at du ikke behøver at arbejde fuld tid mens du studerer. Selvom at du har et studiejob, er det dog dyrt at bo i København, og det gør, at man som studerende skal værne meget om sine penge. I artiklen her, ser vi derfor på mulighederne for at spare penge på tandlægeregningen.

Med forebyggelse kommer man længst

Inden vi kommer for godt i gang med at se på mulighederne for at spare penge hos tandlægen, er det dog vigtigt at slå en enkelt ting fast: at det yderst sjældent er billigst at undlade at gå til tandlægen overhovedet. Sagen er nemlig den, at det faktisk er relativt billigt at få foretaget en helt almindelig tandundersøgelse, samt tandrensning i den forbindelse. Vælger du at kaste penge efter et medlemskab af Sygeforsikring Danmark, er tandundersøgelse og tandrens én gang årligt nemlig inkluderet i dit kontigent, indtil at du fylder 26 år.

Tandlægerne bestemmer selv størstedelen af deres priser

Behandlinger hos tandlægen, kan deles op i to forskellige typer af ydelser: frie ydelser og faste ydelser. Bag de to kryptiske betegnelser, er dog en logisk forklaring. For at sikre gennemsigtighed på behandlinger som er nemme at sammenligne, har sundhedsstyrelsen nemlig valgt at fastsætte ens priser på denne type af behandling over hele landet – deraf af navnet ”faste ydelser”. Tilbage er så de resterende behandlinger, som ikke er prisfastsat landet over. Disse går under betegnelsen ”frie ydelser”, hvilket betyder, at du har mulighed for at spare penge, ved at vælge en tandlæge som har konkurrencedygtige priser på deres frie ydelser. Typisk skriver større tandlægeklinikker i København hvad de enkelte behandlinger koster på deres hjemmeside, alternativt kan du altid høre en given klinik ad, hvis du ønsker en pris på en given behandling  oplyst.

Spar 15 % på frie behandlinger som studerende

Mange tandlæger i København, ved godt at studerende sjældent har mange penge at gøre godt med. Både for at tage hensyn til dette, men i lige så høj grad for at sikre klinikken trofaste kunder på den lange bane, vælger mange tandlægeklinikker i landets større byer, at tilbyde studierabat til deres patienter. Da priserne som beskrevet ovenfor i nogle tilfælde er fastsat fra statslig side, er det dog ikke alle behandlinger, som tandlægerne må give studierabat på. Således er det forbudt at give rabat på de faste ydelser, hvilket betyder at studierabat som udgangspunkt kun gives på frie ydelser.

Et eksempel på en tandlæge i København som giver studierabat, er klinikken Tandlægerne på Frederiksberg. Her kan du som studerende få hele 15 % studierabat på frie ydelser – dette kunne eksempelvis være fjernelse af en visdomstand. Ydermere giver klinikken ikke mindre end 50 % rabat, hvis du ønsker at forkæle dig selv med en tandblegning. Vær dog opmærksom på, at ikke alle patienter er egnet til at få foretaget en tandblegning, hvorved at tilbuddet her selvfølgelig kun gælder, hvis klinikkens behandlere kan stå inde at du får dine tænder bleget. Samme studierabatter gælder ligeledes på klinikkens søsterklinik på Østerbro.

Studierabat er ikke alt

Inden vi slutter af, er det dog vigtigt pointere at studierabat i sig ikke bør være en ledesnor for hvilken tandlæge du vælger – ej heller for om din endelige tandlægeregning ender med at være billig. Vælger du en dyr tandlæge, kan 10, 15 eller 20% i studierabat nemlig hurtig vise sig at ”æde sig selv op” set i forhold til en billigere tandlæge. Kig derfor på tandlægens samlede pris efter studierabatter, og eventuelle andre rabatter. Og husk ikke mindst, at tillid til din tandlæge er alfa omega. Du skal føle dig tryg, når du ligger i tandlægestolen. Er du derfor ikke 100 % tilfreds med en given tandlæge, så husk at du altid har mulighed for at skifte tandlæge internt på større klinikker, eller helt at skifte over til en ny tandlæge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *