Hvad er en elevationsseng og hvem kan få glæde af den?

En elevationsseng, er en seng der i bund og grund kan sænkes og hejses. I dag kan de fleste elevationssenge dog endnu mere. Nu kan man på nogle modeller, løfte hovedgærdet og sænke eller løfte benene.

Elevationssenge fås i mange forskellige prisgrupper, men man skal som minimum af med omkring 3000 kr. for den mest skrabede model. Elevationssenge fås så også helt op til over 100.000 kr., men det er så også virkelig i den dyre ende. Det mest normale, er nok i omegnen af små 20.000 for en god dobbelt elevationsseng. Det er oftest to separate madrasser, som vi også kender det fra andre dobbeltsenge.

Så man hver især kan hæve og sænke sin egen madras. Ligesom at mange par ikke skal have den samme slags madras, p.g.a højde, drøjde, rygproblemer og hvad der ellers måtte være, så er der også stor forskel på hvordan man har lyst til at indstille sin seng. Nu har de fleste modeller trådløs styring, så man slipper for at have ledninger hængende på sengen.

Hvem kunne få glæde af en elevationsseng

Folk med rygsmerter ville helt sikkert kunne få glæde af en elevationsseng, da de så ville kunne indstille sengen, lige præcis tilrettet deres krop. Folk der har uro i benene eller hævede ben kan have godt af at kunne løfte fødderne op. Og folk med luftvejsproblemer vil have godt af at ligge med hovedet løftet en smule.

Derudover vil den være god for folk der har problemer med at komme ud af sengen, og her snakker vi ikke om at slukke for vækkeuret. Men folk der har svært ved at rejse sig op fra sengen, fordi benene ikke har kræfterne til det.

Med en elevationsseng, kan man rejse hele sengen højere op fra gulvet, løfte hovedgærdet og derefter svinge benene ud og næsten være oprejst. Nøjagtig ligesom en hospitalsseng, bare i en noget smartere og pænere udgave.

En elevationsseng må også være noget nær den bedste investering for den gravide kvinde. Under graviditeten, vil hævede ben og ømme fødder kunne få støtte. Hovedet kan blive løftet lidt, så der ikke er samme risiko for halsbrand, der plager rigtig mange under graviditeten. Når den lille så er kommet til verden, er det lettere at sidde og amme eller give flaske, uden at skulle klodses op med en hel bunke puder.

Der er også mange der døjer med snorken og det kan også afhjælpes ved at hovedet er hævet lidt, når man sover. Det kan både være en selv, men også ens partner, og her er det praktisk at det kun er den ene der behøver at løfte hovedgærdet.

Hvornår er det praktisk med en elevationsseng

Det er praktisk med en elevationsseng, når man af en eller anden grund, har brug for at kunne indstille sit hovedgærde eller kunne løfte eller sænke benene. Det kunne være p.g.a rygsmerter. Nogle mennesker sover også bedre hvis de ligger med hovedet løftet en smule og her kan en elevationsseng også være god.

Men hvorfor ikke bare indrømme at det også bare er lækkert at sove i en elevationsseng. Det gør vel ikke noget med en smule luksus i hverdagen, og mange mennesker bruger alligevel en del tid i deres seng, så hvorfor ikke sørge for at ligge godt! Det er også rart hvis du ynder at sidde og læse i sengen, eller hvis du har tv i soveværelset. Når du så er blevet så træt at du nu vil sove, er det bare at slukke for tv’et og lægge hovedgærdet ned og sove. Lettere og mere komfortabelt bliver det vist ikke.

Kilde: Sengezonen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *