Hvilken massage skal jeg vælge?

Der findes et hav af forskellige massagetyper, og det kan være svært at vide hvilken man bør vælge. Der er stor forskel på de forskellige varianter, og det er derfor en god idé at læse op på det inden, så du vælger den helt rigtige til dit behov.

Fysiurgisk massage:

Dette er den som de fleste vil betegne som den klassiske massageform. Her bliver dine muskler masseret godt ned i dybden, og der bliver virkelig løsnet op i spændningerne, og ømme punkter du måtte have. Ved denne massage er der fokus på både muskler, sener og led, altså hele mekanismen der får din krop til at bevæge sig. Målet med massagen er, at du igen bliver fleksibel og kan bevæge dig uden problemer.

Massagen føles ofte hård, da der virkelig bliver arbejdet med kroppen og musklerne. Dette skal du selvfølgelig have i mente. Du kan selvfølgelig altid orientere din massør hvis det bliver for hårdt, da alle jo har forskellige kroppe og derfor også forskellige smertegrænser.

Wellness-massage:

Wellness massage er en skøn og afslappende behandling for din krop og sind. Under denne type massage bliver hele kroppen roligt masseret igennem, og på den måde bliver du helt afspændt og afslappet igen. Normal vis vil der også være aromatiske dufte og beroligende musik, som også har en behagelig effekt på din krop og sind. Massagen løsner op for milde spændinger og øger blodcirkulationen, så musklerne får tilført ny energi og masser af ilt.

Denne form for massagebehandling finder du hos stort set alle massage og spa steder.

Book denne massage når du trænger til ro, afslapning og velvære.

Hovedbundsmassage:

Hovedbundsmassage skal naturligvis ikke undervurderes. Massagen er ikke bare god til spændingshovedpine, men også rigtig god til din hovedbunds sundhed, da den sætter gang i blodcirkulationen. Dette er tilmed også godt for dine hårsække og dermed dit hår.

Vi har ufattelig mange små muskler i ansigtet og i nakken, og det kan nemt skabe spændinger i hele kraniet. det er derfor super vigtigt med en hovedbundsmassage.

Massagen bliver ofte udført med olie, vær derfor opmærksom på at dit hår kan blive godt fedtet.

Behandlingen udføres ofte i forbindelse med andre behandlinger, evt en ansigtsbehandling eller en wellness massage.

Fodmassage:

Fodmassage er en blid og velgørende massageform, som er målrettet hele foden inklusive tæerne. Behandlingen virker meget afslappende og afstressende og efterfølgende vil du have en følelse af, at du nærmest flyver hen over jorden. Fodmassage er også særdeles effektiv hvis du døjer med kramper, spændinger, smerter og/eller uro i benene. Smerter og spændinger i fødderne kan være med til, at du går forkert, hvilket kan give dig smerter og spændinger i resten af kroppen. Derfor kan det være en god ide at give dine fødder lidt ekstra opmærksomhed i form af fodmassage i ny og næ. Det skal man naturligvis ikke undervurdere.

Behandlingen bliver ofte udført, i forbindelse med andre behandlinger, så som wellness massagen.

Sportsmassage:

Sportsmassagen er til dig der døjer med muskelspændinger eller ømme områder, typisk på grund af træning og motion, men det kan også sagtens være grundet forkert kropsholdning, arbejdsskader eller lignende. Navnet kan derfor godt være en smule misvisende.

Under massagen bliver der anvendt særlige teknikker til at løsne de ekstra spændte områder op.

Har du været spændt i en længere periode, er det ikke sikkert at en enkelt behandling vil hjælpe, book derfor hurtigt en tid hvis du døjer med ekstra spændte muskler.

Massagen kan godt være en smule smertefuld, og du vil højest sandsynligt opleve at være en smule øm dagene derpå. Husk dog at giv din behandler besked, hvis du oplever for meget smerte. Alle kroppe er forskellige, og derfor er vores smertegrænser naturligvis også forskellige.

Læs flere nyheder på erhvervsmedie.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *