Hvilken region har det langsomste internet i Danmark?

Der er ikke noget værre end at have en dårlig internetforbindelse, når man gerne vil streame en serie, spille computer eller downloade nogle hardcore excelfiler.  I dag er det samtidig muligt at få en enormt hurtig internetforbindelse, så derfor bør det altid være muligt at kunne streame uden problemer.

Der findes efterhånden mange forskellige slags bredbåndsteknologier, hvor bredbånd via telefonen, mobilt bredbånd og bredbånd via kabel er de mest udbredte i Danmark. Foruden disse teknologier findes også fibernet, som gennem de senere år er blevet mere populært blandt de mange forskellige muligheder for at få internet i hjemmet. Fibernetteknologien har nemlig vundet ind blandt de forskellige internetteknologier, da man ved hjælp af denne teknologi kan få en internethastighed på op til 1000/1000 Mbit/s. Hvis ens husstand besidder denne internethastighed, så har man absolut ikke det langsomste internet i Danmark.

Med fibernet og up- og downloadhastigheder i denne kaliber sikrer du, at du altid vil have en fremragende forbindelse, der aldrig vil svigte. Dermed er du endda i stand til at spille de computerspil, der kræver allermest af din internetforbindelse. Derudover kan du, samt de øvrige personer i din husstand, streame Netflix i 4K-kvalitet, som er den allerhøjeste kvalitet, hvilket er medvirkende til, at streamingoplevelsen bliver langt bedre end normalt.

På trods af dette er fibernet stadig den internetteknologi, der er mindst udbredt. Hvis du tænker, at det kunne være fedt at få fibernet til din husstand, så skal du tjekke, om der er nedgravet fiberkabler på din adresse. Hvis du er i den triste situation, at der ikke er nedgravet fiberkabler på din adresse, kan du kontakte din udbyder, og de vil herefter sørge for at igangsætte processen. Ydermere vil de vejlede dig, da det f.eks. er muligt selv at grave fiberkablerne ned, da man derved kan spare nogle penge.

Herunder vil vi fremføre, hvilken region i Danmark der har den dårligste internethastighed. Dette har vi gjort ved hjælp af tjekditnet.dk for at få det mest retvisende billede muligt, og derudover har vi taget udgangspunkt i en 100/30 Mbit/s.-forbindelse. I den nedenstående tabel kan du dermed se, hvem der har det langsomste internet i Danmark.

Regioner Alle fastnet-
teknologier
Kobbernet
(xDSL)
Kabel-TV Fast-trådløst Fiber
Region Syddanmark 95% 11% 66% 1% 72%
Region Hovedstaden 91% 8% 69% 0% 61%
Region Midtjylland 91% 16% 60% 0% 67%
Region Nordjylland 88% 17% 60% 8% 67%
Region Sjælland 80% 11% 58% 3% 39%

Det langsomste internet i Danmark findes på Region Sjælland!

Ud fra den ovenstående tabel kan man konkludere, at Region Sjælland er den region, der har det klart langsomste internet i landet, da det f.eks. kun er 39% af befolkningen på Region Sjælland, der har mulighed for at få fibernet, hvorimod det er 72% af befolkningen i Region Syddanmark, der kan få denne hurtige forbindelse. Derfor har Region Syddanmark det hurtigste internet i Danmark, da den største procentvise del af lokalbefolkningen i regionen, ifølge undersøgelsen, har mulighed for flest forskellige teknologier og derfor også den hurtigste forbindelse.

Denne konklusion er baseret på tjekditnet.dk, som er Energistyrelsens database, hvor internet- samt teleudbydere har oplyst, hvilke internetteknologier og -hastigheder de kan levere til de forskellige regioner.

Er din internetforbindelse god nok til at opfylde dine behov?

Ligegyldigt hvad du laver på internettet, om du gamer, streamer, arbejder eller redigerer videoer, så er det et must at have en stabil internetforbindelse. Det danske e-sportshold Astralis har vundet titlen som det bedste e-sportshold i verden i Counter Strike for andet år i træk. D. 23. september vandt holdet nemlig e-sportsturneringen Major 2018, hvor de vandt over Natus Vincere fra Ukraine og dermed indkasserede 3,2 millioner kroner i præmiepenge. Dette medførte, at det danske hold nu er det hold, der har vundet flest penge i hele e-sportens historie nogensinde inden for spillet Counter Strike, da de nu har vundet 25,5 millioner kroner i alt.

Astralis er altså nu det bedste hold i verden inden for Counter Strike, og dette kræver mange timer i træningslokalet, hvis de vil forblive dette. Når de træner, så skal internetforbindelsen være på et så højt niveau, at den aldrig svigter. Hvis du ligeledes vil sikre, at din internetforbindelse aldrig svigter, så bør du sammenligne dit bredbånd på Samlino.dk, hvor du kan finde det hurtigste og billigste internet til prisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *