Julehygge med gløgg, pebernøder og brunkager

Vi kender det alle sammen, og det sker hvert år. Den søde juletid dukker op, om vi vil det eller ej. Julen er en hyggelig tid, som også kan blive stressende. For man vil jo gerne nå det hele, og samtidig lave det hele selv fra bunden. Der skal laves konfekt, småkager, anden skal købes, træet fældes og gaverne købes. Men lige meget hvor stressende det hele bliver, så gør vi det altid igen til næste år. Derfor er julehygge bare en fast del af december måned, som man kommer igennem på forskellig vis.

Find opskrifter på Gløgg her:

Julehygge i hjemmet

Det vil være nemt bare at købe det hele færdiglavet, men det skaber jo ikke den julehygge som vi alle hungrer efter. Og så smager det altså bare bedre, når man selv laver det. Det er sjældent at man kan købe noget, det har så god kvalitet som det man selv får lavet. Når man selv laver sine pebernødder, brunkager osv. så smager det bedre fordi det som regel er friskbagt. (Find opskrifter på brunkager og bag dem selv).

Når du køber småkager er de ikke friskbagte, og de indeholder ofte en masse tilsætningsstoffer, for at de netop kan holde i meget lang tid. Måske lige frem til næste jul! I længden bliver det også nogenlunde samme priser. Der er ikke meget at spare, ved at købe det færdiglavet. Det man betaler for, når man køber de færdiglavet småkager, er selve emballagen. De er pakket fint ind, og pakket ind så de ikke går i stykket.

Alt det materiale der er i indpakningen, er en fast del af den pris man betaler. Ikke nok med at det ikke kan betale sig at købe de færdigbagte kager, så giver hjemmebag den her skønne duft, som skaber en helt bestemt julehygge. Når man selv står for at lave alle julegodterne, så kan børnene også være med. De vil synes at det er sjovt at være med til at trykke kager ud, rulle dejen og ellers bare slå sig løs med kreativiteten. Det kræver dog at man har overskud og tid, til at inddrage børnene og sætte dem ind i de forskellig ting, men de vil helt sikkert elske det.

I stedet for at se det som noget tidskrævende, så kan man se det som en hyggelig juleaktivitet som hele familien kan lave sammen. Det giver også noget helt specielt til julehyggen, at man kan spise de ting man har lavet sammen og ved hvad de indeholder, i stedet for at man bare har udvalgt en pakke småkager i supermarkedet.

Gør julehyggen sundere

Ved at man selv laver sine julegodter, så kan man også sætte kvaliteten i højsædet. Meget af det konfekt og kager man køber, er fyldt med tilsætningsstoffer og kunstigt farve. Ved at man selv laver sin konfekt og småkager, så kan man også vælge kvaliteten af de råvarer man bruger. Man kan vælge det helt økologiske, eller blot nogle sundere råvarer. For det er også en måde at styrer julehyggen på. Ofte kan det blive til for mange usunde godter i løbet af julen, men vælger man selv råvarerne, så kan man også vælge de lidt sundere af slagsen. Man kan for eksempel vælge at bruge mandler, valnødder, hasselnødder eller hvad man nu er til.

Tørret frugter kan også være en mulighed, så som dadler, abrikoser og rosiner. Det er kun fantasien der sætter grænser. Og når man så vælger at bruge chokolade, så er det vigtigt at man ikke bruger en almindelig mælkechokolade eller hvid chokolade, men i stedet for tager den mørke chokolade på mindst 70 %. Det vil sige at chokoladen indeholder mere kakao, og der ved er sundere. Så har man tiden og overskuddet til at selv lave årets julesmåkager, så kan det helt sikkert betale sig. Man får nogle hyggelige stunder med familien, får spredt julehygge i hele huset og måske lige frem en sundere jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *