Kostumer og udklædning til sidste skoledag

Udklædning hvert år

Hvert år bliver der holdt sidste skoledag på landets folkeskoler og gymnasier. Det betyder at eleverne skal hygge sig og have det sjovt, før det går løs med eksamenerne. Der er stor forskel på hvad de forskellige traditioner er rundt omkring, men én ting går igen næsten alle steder: udklædning!

De unge render rundt i kostumer og er udklædte, samtidig med at de kaster karameller, sprøjter vand og meget andet. Udklædningerne er med til at gøre dagen sjovere, og der er ingen begrænsninger for kreativiteten. Alle slags kostumer kan være underholdende, på hver sin måde.

Hvilke kostumer er populære?

Der er dog altid nogle bestemte kostumer der går igen, og ofte er der nogle bestemte som er ret populære fra år til år. Vi lavede et tjek på butikken butikken Festli, og kunne konstatere at i løbet af de sidste par år er eksempelvis Find Holger blevet et populært kostume. Den udklædning indeholder et par runde sorte briller, blå bukser, en stribet T-shirt i farverne rød og hvis og til sidst en lille tophue.

Derudover har kostumet til jægerpilot også været ret eftertragtet de sidste par år. Det består blot af en heldragt, som er nem at tage af og på. Dette er måske også grunden til dens popularitet. Sygeplejerske kostume er også blevet ret populært i blandt pigerne. Gerne med seksuelle undertoner ofte.

Hvordan får man fat i et kostume?

Så er spørgsmålet bare om man vil købe kostumet eller om man selv vil sy det. Mange unge har i den alder ikke den vilde indtægt udover et studiejob måske, eller SU. Derfor kan det være relevant at finde på billige alternativer. Ofte kan det være billigere at sy ens kostume selv, hvis man har nogle gamle stykker stof eller lagner som alligevel bare skal smides ud.

Går man dog i en rigtig stofbutik, så kan et blive ret dyrt alt efter hvilken slags stof man skal bruge. Har man hverken noget stof liggende eller råd til dyrt stof, så er der en tredje mulighed. I mange genbrugsbutikker kan man være heldig at finde dele der kan bruges til ens udklædning. Og kan man ikke finde lige præcis det der passer til ens ideer og tanker, så kan man altid syg det om.

Bare man er kreativ nok, så er der masser af muligheder. Hvis man ikke har råd til at købe kostumet, så er man sikkert ikke den eneste. Her har man muligheden for at gå sammen med sine venner, og eventuelt være kreative sammen. Det kan være at en har en symaskine, en anden har noget gammelt stof og en tredje har en masse pynt. Så kan man hjælpe hinanden og benytte sig af hinandens færdigheder. Man får på den måde en hyggelig dag sammen, og kan på den måde måske slutte skoleåret af på en god måde.

Skulle man have svært ved at bruge nål og tråd, så er der også den nemme men lidt dyrere løsning. Man kan vælge at købe et kostume. De kan både købes på internettet og i butikker. Udvalget kan dog være en del større på internettet, hvor man også har mulighed for at se modeller med kostumerne på.

Gider man lede længe nok på internettet, så er der også ofte udsalg af kostumer. Det betyder ikke at det er nogle dårlige kostumer, de kan faktisk være ganske udmærket. Det samme gælder i butikkerne. Efter fastelavn bliver de forskellige kostumer ofte sat ned, og her har man så mulighed for at få en udklædning til billige penge. Mangler man accessoires til sin udklædning så er der ofte både heksenæser, svær, briller osv. der hvor man køber sin udklædning. Ellers er dette også en af de mere overskuelige ting selv at lave, hvis man har brugt en del penge på kostumet.

Se et fedt galleri af udklædninger til sidste skoledag her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *