Lånemuligheder

Lånemulighederne har udviklet sig utrolig meget igennem de sidste 30 år.
Tilbage i 1986 kom der er en del afgifter i forbindelse med lån som følge af ”Kartoffelkuren”. Nogle af de væsentligste faktorer var særlige afgifter ved f.eks. lån til finansiering af privat forbrug. Denne forbrugslånsrenteafgift blev dog ophævet i 1989, og Mix-lånene og loven om realkreditlignende lån blev i 1993 også fjernet. Resterne af Kartoffelloven forsvandt derefter.

I dag udvikles der stadig nye lånemuligheder. Efter nettet blev en selvfølgelighed i hverdagen, har den teknologiske udvikling, pengeinstitutter og andre firmaer arbejdet på højtryk for at skabe nye muligheder. To af disse lånemuligheder er sms-lån og lån med NemID:

Sms-lån: En af de nyere tiltag af lånemuligheder er de såkaldte sms-lån. Det fungerer ved, at du udfylder en kort og simpel formular over sms til låneudbyderen, hvor dit kontonummer bl.a. indgår, og så bliver pengene efterfølgende overført til din konto.
Det går under betegnelsen kviklån, da det er en hurtig og effektiv måde at skaffe et lån på.

Lån med NemID: Denne type lån er også en af de nyere muligheder. Her bruges Nem-ID i stedet for at sende en ansøgning fysisk, så processen bliver væsentlig forkortet. Man kan relativt nemt få lov til at låne penge med NemID, idet alle har hver deres personlige NemID, så man slipper for den omfattende kontrol, der ellers kan være. Lån med NemID er også en form for kviklån.

Lånemuligheder i banker

En bogholder eller revisor kan være din bedste venVi har været gennem en grundig research (hovedsagelig på lånehjemmesiden Ikram.dk). Hvis man undersøger de lånemuligheder vi har i dag igennem banken, som er det mest oplagte sted at tage lån, findes der følgende typer af lån:

Forbrugslån

Et forbrugslån indebærer, at man låner til noget som har et såkaldt forbrugsformål. Det vil i praksis ofte være genstande som møbler, fjernsyn eller andre større forbrugsgoder.
Fordele ved et forbrugslån er, at man kan afdrage i op til 5 år, hvor man betaler afdrag hver måned og kan vælger op til to afdragsfrie måneder om året. Man kan også vælge at betale hele eller resten af lånet af, når man har mulighed for det, før de 5 år.
Hos Danske Bank kaldes et forbrugslån for Danske lån eller Privatlån.

Kassekredit

Slår man ordet kassekredit op på Den Store Danske, finder man ud af, at det indebærer et lån i et pengeinstitut, f.eks. en bank, hvor det er muligt at trække et beløb, der varierer op til det aftalte maksimum.
Fordele ved et kassekreditlån er, at du kun betaler rente af det beløb, du bruger, og at kreditten fra lånet kan blive knyttet til ens lønkonto, så gælden automatisk trækkes per måned den første dag i måneden. Et kassekreditlån er som regel en langfristet finansiering.

Billån

Dette lån kan bruges til at købe en ny bil eller til at købe en brugt bil, der er under 10 år gammel.
Fordele ved denne lånetype er, at man kan låne helt op til 100% af beløbet, hvis bilen er fabriksny. Desuden kan man også her vælge op til to ydelsesfrie måneder om året, og så er denne type lån billigere end et forbrugslån. Det skyldes, at man ved et billån stiller ens bil som sikkerhed for lånet.

Boliglån

Denne type af lån minder meget om et billån, bortset fra at det er ens bolig, man stiller som sikkerhed for lånet. Fordele ved boliglån er desuden; at det har en variabel rente, at man kan hæve ens afbetaling pr måned efterhånden og betale det resterende, når det ønskes. Desuden kan man – pga. den variable rente – også vælge at betale mindre eller helt undlade at betale nogle måneder. Det anbefales dog at lave en aftale med banken først.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *