Læderjakken

Historien om..

I begyndelsen var læderjakker kun til piloterne fra militæret. Det var en fast del af deres uniform omkring 1900-tallet, og ofte var de brune og mere bastante end dem, som man har i dag. Disse jakker var de originale ”bomber jackets”, kendt fra Top Gun som også blev prist meget for deres varme og kvalitet. Senere hen fik Hollywood øjnene op for læderjakkerne, og herefter tog det fart. Det blev en populær del af manges garderobe, samtidig med at det var eksklusivt at eje en af slagsen. Der var flere af de store filmstjerne eller filmkarakterer som Indiana Jones, som bar de brune læderjakker, og det blev en fast del af deres persona.

Læderjakker var med til at skabe personer og deres karakter. De gav dem en ekstra dimension, som også var med til at give karakteren en ”coolness”. Det ses ofte i film, at hvis personen er smart eller en ”bad-boy”, så er de tit og ofte iklædt en læderjakke. Det er dog oftere set i de ældre film, som f. Eks Grease med John Travolta i hovedrollen.

På et tidspunkt blev det populært med de lange læderjakke, som også er set i The Terminator-filmene. Det hårde læderlook var perfekt sammen med den hårdkogte helt, som reddede hele verden fra dag til dag. De lange jakker ses stadig i gothic-kulturen, som var en subkultur med et dystert udtryk.

Today’s leatherlook..

I dag findes alle varianter af læderjakkerne. De lange, almindelige og korte udgaver. De fås i mange farver og ufattelig mange former, så det er ikke kun biker-jakkerne, som er in. Det er med til at give et råt look, og de bruges også stadig til at skabe karakter, men i dag er læderjakkerne ikke længere forbeholdt nogle særlige grupper eller subgrupper. I dag er det hver mands eje, og de fleste ville kunne grave en frem fra skabet. Læderjakkerne har endda vundet indpas blandt vinterjakker af den cool type.

Der findes flere feminine udgaver den dag i dag, og det kan både være med til at bløde et hårdt look op, eller give lidt kant til et finere og mere feminint look. De kan styles på tusindvis af måder, men det kan være en fordel at investere i en klassisk udgave. Hvis man er ude og investere gode penge i en læderjakke, så skal man sørge for at det er en, som ikke går af mode lige med det samme. Man kan altid finde de billigere i sjovere former og farver, og stadig have den klassiske i garderoben. Er man ikke rigtig til det tunge læder, så findes der en del kollektioner, som er lavet af imiteret læder, det gør dem også billigere, men de holder ikke nær så godt, som en ægte en af slagsen.

Invester i en læderjakke – you won’t regret it.

Det er altid godt at have en læderjakke. De fleste af dem er gode, når vejret bliver mere kedeligt og gråt. Det er en god overgangsjakke, og hvis man finder den helt rigtige, så er vinterens kulde ikke noget, som man tænker mere over. Læderjakke er utrolig moderigtige, og de korte udgaver passer godt sammen med kjoler og nederdele, mens de almindelige er et godt match til bukser og buksedragter. De lange bliver hurtigt en anelse for voldsomme til hverdagsbrug, men er man til den stil, så kan man ikke undvære en lang læderjakke.

Det er alle stilarter, personligheder og fortrukne modetendenser, hvor læderjakken har haft sin tid i spotlyset og som garanteret stadig et stort hit. Det er en fantastisk ting at investere i, så det er bare med at komme i gang og finde den læderjakke, som passer bedst til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *