Mad til din fest – dette skal du spørge om

Hvis du står og skal bestille mad til din fest, så er der en række spørgsmål, som du skal have svar på. Det vil give dig et bedre overblik over, hvad det egentligt er, du har bestilt af mad.

Maden er en af de vigtigste elementer til enhver fest, og det er vigtigt, at der er styr på denne. God mad er noget, som dine gæster vil huske i fremtiden. Det vil altså sige, at din fest muligvis vil skabe rammerne om et godt minde. Hvem vil ikke gerne ønske sig dette? At få anerkendelse for noget, som man selv har arrangeret. Det lyder dejligt! Nå men tilbage til maden og spørgsmålene. Vi giver dig her de spørgsmål, som du skal spørge madudbyderen om, inden du bestiller.

Få lavet mad til brylluppet

Først og fremmest skal du beslutte dig, om du overhovedet vil have nogen til at lave maden for dig. Hvis nu du er en haj i køkkenet, og du ved lige præcis, hvad du vil servere for dine gæster. Så kan du med den rette forberedelse sikkert godt komme i mål med det. Hvis dette er scenariet, så behøver du slet ikke bestille mad til din fest udefra.

Det kan selvfølgelig også være, at du ikke kan overskue at stå med alt maden selv. Det er her, Hvad laver du?or du har muligheden for at bestille maden hos en madudbyder.

God inspiration og tillid

Når du skal finde et firma, så kan du se nærmere på, om de kan give dig den rette inspiration. Måske aner du ikke, hvad du skal servere for dine gæster. Det er ligesom her, hvor deres rolle spiller ind. De skal være i stand til at give dig den rette inspiration, så du kan fastlægge, hvilken mad du vil have til din fest. Derudover skal der er også være tillid forbundet med firmaet. Har de for eksempel stået for maden til lignende fester før? Hvis de har dette, så burde du godt kunne stole på dem.

Positionsstørrelse og anretning

Når du skal bestemme mad til din fest, så laver det valgte firma oftes en prøvesmagning for dig. Her har du selv mulighed for at smage maden for at se, om den laver op til dine forventninger. Kokken vil her anrette en eller to tallerkner med maden på, som skal være med til at overbevise dig.

Ved prøvesmagningen skal kokken kun anrette en eller to tallerkner, hvilket i princippet er let nok. Men når han skal anrette mad til din fest, så er der højst sandsynligt tale om mange flere tallerkner. Du skal derfor spørge, om de viste anretninger og positionsstørrelse er de samme, som der vil blive anrettet på selve dagen. Hvis svaret er ja, så kan du allerede nu forstille dig hvordan maden vil være på festdagen. Så kan du kun blive glædeligt overrasket.

Tilberedning af maden

Her gælder det samme som ved ovenstående anretning og positionsstørrelse. Når du er til en prøvesmagning, så har kokken kun skulle tilberede en lille mængde mad. Det har han haft god tid til, men på dagen vil der være større mængder mad at tilberede. Du skal derfor også spørge, om maden er tilberedt på samme måde på selve dagen.

Ændringer til maden

Hvis der er noget ved maden, som du ikke kan lide, så skal du fortælle kokken det. Det er her vigtigt, at firmaet du har valgt er samarbejdsvillig. De ændringer, som du eventuelt måtte have, bør kokken se nærmere på. Hvis personen ikke syntes, at det er for kompliceret, så kan ændringerne nok godt laves. Så bliver alle glade, og du kan nyde den valgt mad til din fest!

På billedet er der mad til din fest.

Læs flere nyheder på erhverv365.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *