Nyttig information om nyt tag

Overvejer du at få lagt en nyt tag? Det er en stor og dyr post, men den har til gengæld mange fordele med sig. Det kan altså derfor godt betale sig at springe ud i det, hvis du har midlerne og ressourcerne til det.

Måske du selv er en tømrer, som har erfaring inden for lægning af nyt tag. Ellers findes der en del tømrer, som kan klare opgaven for dig. der findes med garanti en tømrer med den helt rette erfaring, som du føler dig tryg ved.

Læs med her og få en masse nyttig information omkring et nyt tag med mere.

Hvornår skal du skifte dit tag ud?

Der findes flere tegn på, at du bør skifte dit tag ud. De mest generelle tegn er, hvis taget er i en så dårlig stand, at det er utæt. Et utæt tag giver risiko for at få fugtskade og svamp under taget men også i hele huset. Et tag i dårlig stand kan også give alvorlige problemer i blæsevejr, hvor taget kan falde sammen eller falde af.

Derudover kan taget have nået sin begrænsede levetid, hvilket er en god grund til at få det skiftet. Ved at udskifte tag kan du også få lavet en bedre isolering, som holder på varmen i huset.

Muligheder ved et nyt tag

Hvis du har afgjort, at tiden er inde til at skifte det gamle ud med et nyt tag, så se på mulighederne ved dette. Hvis du har et ubenyttet tag rum kan du sagtens istandsætte dette i forbindelse med udskiftningen af taget. Du kan desuden også indsætte tagvinduer, hvis du ikke har dette i forvejen. Det vil give mere lys i boligen.

Du har også mulighed for at få isoleret taget meget bedre end før. Måske det gamle tag var fra et andet årti og dermed havde en dårlig isolering. Mulighederne er mange, og det gælder bare om at gribe dem.

Økonomien ved et nyt tag

Det er ingen hemmelighed, at udskiftning af taget er en meget dyr post. Der er både udgifter forbundet med køb af de rigtige materialer til isolering, undertag og tagrender. Derudover kommer udgifterne til tagkonstruktioner, stilladser og håndværkere.

Hvis du selv vælger at lægge et nyt tag, sparer du udgifterne til håndværkere. Men da det kræver en stor ekspertise inde for sådan en opgave, anbefales der at få en professionel til at løse opgaven. Så er det håndværkerens ansvar, hvis der opstår problemer. Og det er ligeledes den valte virksomheds forsikring, som skal dække eventuelle problemer.

Prisen på et nyt tag

Der er flere forhold, som spiller ind, når det kommer til prisen på en nyt tag. Disse forhold er blandt andet valg af materialer, standen på husets tagkonstruktion og sidst men ikke mindst arbejdslønnen.

Du bør vælge gode materialer for at få det bedste resultat både nu og på længere sigt. Der bør også vælges en professionel til at udføre arbejdet, og arbejdslønnen varierer her efter hvor i landet, du befinder dig. Det er derfor svært at give en helt konkret pris på et nyt tag. Prisen på et tag med tegl ligger på omkring 210.000 kr. og et tag med fibercement bølgeplader ligger å omkring 145.000. Du bør dog altid regne ekstra udgifter med, da der måske kan opstå nogle uventede problemer, som skal løses.

Er du blevet klogere nu?

Hvis du har læst med her, så er du godt rustet til at kunne kaste dig ud i dit tag projekt. Der er slevfølgelig hjælp at hente mange steder, så frygt ej. Professionelle folk vil med garanti stille kompetent rådgivning til rådighed, så du kan komme i mål med dit nye tag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *