Overblik: Sådan ser Superligaen forud for forårssæsonen

FODBOLD: Superligaen er gået på vinterferie, og det samme er spillerne for de forskellige klubber. I starten af januar mødes der dog atter ind til genoptræning og forberedelse mod forårssæsonen, der starter den 9. februar 2018, når åbningskampen mellem AC Horsens og FC Midtjylland fløjtes i gang.

I denne artikel kommer vi til at tage et kig på, hvordan Superligaen ser ud forud for forårssæsonen, samt hvem der er de største favoritter til at blive danske mestre.

 

pic

Kilde: Froztbyte – Wikimedia Commons

FCK kæmper ikke med om mesterskabet

Der er noget særligt ved 2017/18 sæsonen i den bedste danske fodboldliga. For første gang i en lang årrække kæmper FC København nemlig ikke med om Superliga titlen. Det forsvarende mesterhold har ikke haft en særlig god efterårssæson; 7 sejre, 5 uafgjorte og 7 nederlag er det blevet til, og det har placeret holdet på en foreløbig 6. plads i ligatabellen.

Københavnerne har hhv. 18 og 17 point op mod tabellens tophold, FC Midtjylland og Brøndby IF. Det er for stort et hul, hvis man også tager i betragtning, at der resterer 17 spillerunder i 17/18 sæsonen – selvom intet selvfølgelig er udelukket endnu.

For mange er det dog en positiv ting, at der kommer lidt mere spænding og uforudsigelighed i Superligaen. Hvem havde forud for sæsonen troet, at det ville blive til et enormt tæt kapløb mellem FC Midtjylland og Brøndby? Begge hold har lige nu odds 1.95 for at blive de nye danske mestre, ifølge bet365; FCK har derimod odds 81.00, mens FC Nordsjælland, der ligger på 3. pladsen i tabellen, har odds 9.00 for at vinde DM.

Bliver det midtjyderne eller dem fra Vestegnen?

Et af de største og mest spændende Superliga-emner, der cirkulerer i øjeblikket, er spørgsmålet om, hvem der i foråret 2018 vil kunne kalde sig de nye, danske mestre. Bliver det FC Midtjylland med deres dygtige, offensive individualister og kreative 3-4-3 system, eller Brøndby IF med deres stærke presfodbold?

Som det ser ud lige nu, er løbet mellem de to førerhold uhyggeligt tæt, og det er stadigvæk ikke til at sige, hvem der bliver mestre. Flere faktorer spiller ind, heriblandt hvordan klubberne begår sig på transfermarkedet i løbet af vinterpausen, samt hvor effektivt deres træningsprogrammer ud for forårssæsonen ser ud.

Indtil videre har FC Midtjylland gjort et godt stykke arbejde på transfermarkedet; klubben har hentet 2 nye spillere til truppen – heriblandt midtbaneprofilen fra AC Horsens, Bubacarr Sanneh – samt fået 4 spillere tilbage fra låneaftaler. Det er derimod ikke blevet til nogle spillerafgange endnu.

Brøndby IF er derimod stadigvæk ikke kommet rigtigt i gang med at spendere; til gengæld har klubben fået skabt lidt kapital, i og med at der er blevet solgt et par spillere – heriblandt Mads Juel Andersen, der er rejst til AC Horsens.

Kan FC Nordsjælland komme til at drille?

FC Nordsjælland har også gjort en udmærket præstation i Superligaens efterårssæson; holdet ligger på tredjepladsen med 39 point, altså 4-5 point fra henholdsvis Brøndby og FC Midtjylland. Antallet af målscoringer er et særligt område, hvorpå truppen har imponeret; med 51 mål er FC Nordsjælland dét hold, der har scoret mest indtil videre i denne Superliga sæson – især takket være den talentfulde Emiliano Marcondes, der også blev efterårssæsonens topscorer.

Marcondes skifter pr. 1. januar 2018 dog til den engelske klub, Brentford, og spørgsmålet bliver da, om FC Nordsjælland kan fortsætte deres gode stime uden den dansk-brasilianske nøglespiller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *