Rigtige mænd går med slips

Skjorte og slipsAlle mandfolk har deres udfordringer med påklædningen, og særligt slips til mænd kan være et problemfyldt område, når det kommer til påklædning.

For man vil jo nødigt være overdressed og ankomme i det stiveste puds for så at opdage, at man overstråler værten og de øvrige gæster i alt for høj grad, men det er næsten endnu værre at møde op underdressed til en begivenhed.

Så hvad gør man, og kan man egentlig ikke godt slippe afsted med slipset i de fleste situationer i dagens modeverden?

Det er en rigtig svær balance at vurdere, hvornår man bare skal åbne skuffen og tage den første, den bedste skjorte på, og hvornår det er oplagt at krydre looket med et slips.

Og hvis man så har besluttet sig for slipset, åbner der sig jo en række nye spørgsmål, for hvilken type slips passer til den givne situation?

I dag findes et stort udvalg af slips til mænd, så man kan virkelig gå i detaljerne, når slipset skal udvælges.

Én ting er helt sikkert: Slips er for rigtige mænd, der tør stå ved deres maskulinitet og stil. Om det så er det flagrende, kreative look, det klassiske, mondæne udseende eller noget helt tredje.

Oplagte slipsesituationer

Slips til mænd blev tidligere forbundet med særlige typer på godt og ondt.

Udtrykket ”Slipsedreng” har eksempelvis været udbredt, og betegner et konservativt dydsmønster, men i dag er arketyperne forsvundet, og slipset kan bruges i rigtig mange sammenhænge, uden at det nødvendigvis giver bestemte associationer.

Til jobsamtalen er det eksempelvis oplagt at iføre sig et slips.

Det udstråler, at du har gjort dig umage med dit udseende. Vælg et slips, der passer til jobbet du har søgt. Hvis du søger et kreativt job som arkitekt eller i mediebranchen, kan du godt tage et farverigt, smart slips på, men hvis du søger job hos en bank, skal du måske vælge et mere klassisk look.

Derudover passer slips til mænd godt til byture og restaurantbesøg.

Du viser restauranten og tjenerne respekt ved at iføre dig et flot slips, og viser at du har forberedt dig til aftenen. Det kan også imponere din borddame, at du har gjort noget ud af dit udtryk – flot påklædning og et pænt smil, er ikke til at stå for.

På samme vis vil et slips passe fint til en bytur. Folk vil behandle dig lidt bedre, du kommer hurtigere ind på de forskellige klubber og får måske et lidt bedre bord.

Slipset skaber en aura af respekt omkring dig, så det potentiale skal du selvfølgelig udnytte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *