Sådan beskytter du dine dyre iPhone

Du har betalt 5-6.000 kroner for din nye iPhone.

Den er lækker, den er hurtig, der er masser af plads på og nu skal du bare bruge den. Men du bør også hurtigt tænke over, hvordan du kan beskytte din nye investering. Vi bruger telefoner på andre måder end vi bruger fx en ligeså dyr bærbar computer og telefonerne er derfor meget tilbøjelige til at gå i stykker.

Det kan ske både som en faldulykke, fordi du sætter dig på den eller fordi du kommer til at kaste med den.

Uanset hvad, så kan du med et par hundrede kroner og lidt tanke slippe for at din meget dyre iPhone bliver forvandlet til skral.

Design dit eget cover

design dit eget coverEn mulighed er at købe et iPhone cover. Du kan fx se iPhone 6 covers her og anden mobiltilbehør her.

Et cover koster dig fra omkring 100 kroner, men så ligner den telefon meget nemt alle andres, der har samme mulighed for at købe et cover som du.

Du kan alternativt overveje at designe dit eget cover. Det kan gøres ved samme butik som linket til herover og koster dig sølle 250 kroner eksklusive fragt.

Du kan vælge den personlige vinkel og få et cover af din kæreste. Du kan glæde chefen og få firmaets logo som cover i stedet. Eller du kan sætte din mountainbike på, du trofast cykler rundt på hver eneste weekend i Sverige, når konen og chefen har andet end dig at tænke på.

Det tager en uge fra du bestiller til du har dit hjemmedesignede cover i postkassen og så har du et unit cover, ingen med garanti kan kopiere.

Skærmbeskyttelse mod ridser

Et cover kan godt virke voldsomt. Du lille og smalle telefon bliver pludseligt en del større.

Et alternativ hertil er almindelig skærmbeskyttelse. Det beskytter alene forsiden af skærmen mod ridser fra fx fald eller en lomme, hvor også dine skarpe nøgler ligger i.

Et stykke skærmbeskyttelse – der reelt set er et stykke hårdfør plastik – koster dig omkring 100 kroner og kan nemt købes online.

Fordelen er, at din telefon ikke pludseligt bliver dobbelt så stor og derved halvt så yndig. Til gengæld har du stadig beskyttet din skærm med de mest gængse ulykker og hvis du synes din skærmbeskyttelse bliver træls kan du bare tage den af igen.

Vær meget påpasselig, når du først sætter skærmbeskyttelse på. Du har en chance. Hvis du fejler, så sidder beskyttelsen skævt og der kommer lufthuller ind. Det er der ingen, der synes er fedt.

Drop forsikringen

Hvis du køber din telefon i en almindelig elektronikbutik får du mulighed for at forsikre den.

Det bør du lige overveje en ekstra gang.

Din elektronikforsikring koster måske et par tusinde kroner.

Det er en meget høj procentdel – nemt 33 % – af det forsikrede beløb, du kan få til udbetaling. Måske er der endda en selvrisiko, der er med til at forværre vilkårene yderligere. Læs mere om forsikringer og økonomi på A-Finans.dk.

Al forskning viser, at du alene bør forsikre dig mod de scenarier, du ikke kan tåle kan ske. Det kan fx være, at dit hus brænder ned, at du bliver udsat for en ulykke og ikke længere kan arbejde eller lignende.

Alle de små forsikringer – fx afbestillingsforsikringen til din flyrejse eller forsikringen af din iPhone, du køber af Fona – er lavet for, at elektronikgiganterne kan tjene nogle flere penge, nu hvor avancerne på den faktiske elektronik i dag er presset så langt ned, at det her praktisk taget er umuligt at tjene penge.

Drop de små forsikringer. De er lavet for at tjene penge på dig og ikke for at hjælpe. Du skal nok klare det økonomisk, hvis du skal have repareret skærmen på din iPhone alligevel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *