Sådan holder du styr på økonomien

Det kan virke banalt, at du skal holde orden i dine regnskaber, så du ikke ender i overtræk hver måned. For flere og flere sniger der sig et overforbrug ind i dagligdagen og i 2016 lånte Danskerne mere end nogensinde før – det skriver netmediet Netnaut. Vi er derfor gået på jagt efter måder at spare penge på så du undgår at falde i lånefælderne. Her kommer i samarbejde med Sammenligningstjenesten Scandilån, der lever af at analysere og sammenligne Nordiske låneudbyderes tilbud, et par tips til, hvordan du undgår for store huller i privatøkonomien.

Er du frustreret over, at du ofte mangler penge sidst på måneden, så skulle du måske forsøge at give dit budget en overhaling. Rigtig mange bruger penge, som de sagtens kunne undgå, hvis de strammede lidt op på økonomien. Her kommer nogle bud på, hvor du måske kan spare, så du får lidt luft på kontoen.

Café-kaffe

Café kaffe

Selvom det er hyggeligt, så er det også rigtig dyrt. Sammenligner man med en kop kaffe derhjemme, som måske koster dig to kroner, så bliver det hurtigt 30-40 kroner, før du har fået en lille cappuccino på en café i byen. Overvej derfor med dig selv, om du kan skære et par café-besøg fra om måneden og i stedet være hos dig eller dine venner til kaffe. Selvfølgelig skal der være plads til at gå ud, men du kan hurtigt spare flere hundrede kroner, hvis du skærer nogle café-besøg fra.

Byturene

Det lyder måske nemmere sagt end gjort, men der er virkelig penge at spare, hvis du skærer lidt ned på de våde nætter i byen. Selvom du måske forsøger at spare penge ved at drikke mest hjemmefra, så løber det næsten altid op, når du ryger ud med vennerne. Du køber måske bare lige et par stykker i baren, og på vej hjem skal du naturligvis forbi Shawarma King og have en Durum med ekstra kød og en cola til. Der er helt klart noget at spare, hvis du en gang imellem bliver hjemme og spiller brætspil med vennerne i stedet.

Kan du slet ikke holde tanken om at skære ned på byturene ud, så kan du overveje at lade dankortet blive derhjemme, når du tager afsted. Hav evt. et mindre kontantbeløb med dig, så du sikrer, at du ikke bruger flere penge end det. Medmindre du selvfølgelig snyder og bruger MobilePay.

Kig efter tilbud

En stor del af udgifterne går naturligvis til mad og hverdagsindkøb i supermarkedet. Selvom det kan virke som en nødvendighed, så kan du altså også her godt spare noget, hvis du forsøger. Om man kigger i tilbudsaviser er et spørgsmål om temperament, og det er heller ikke altid sikkert, at du finder det, du søger. Når du står i butikken, kan du derimod sagtens have for øje, hvor du kan spare nogle penge. Ved du, at du skal på weekendtur om tre dage, så køb et tilbudsrugbrød, som kun kan holde sig indtil da. Tænk over, om du virkelig får spist alt det, du har puttet i kurven, før det bliver for gammelt.

Køb tøj på tilbud

Selvom det er fedt at købe nyt tøj hver anden uge, så er det en meget dyr hobby. Hvis du rent faktisk kalkulerer med at gå meget på shopping, så overvej, om du kan kigge lidt efter de gule mærker, som altså symboliserer udsalg eller tilbud. Det er bestemt ingen skam at købe tøj på tilbud, og der er rigtig mange penge at spare, hvis du kigger godt efter. Hvis du gerne vil spare rigtig mange penge, så kan du begynde at shoppe på nettet. Selvom det virker en smule mindre personligt, så er det ofte en rigtig god forretning, og du har altid returret, hvis tøjet ikke sidder helt som på modellen på billedet.

One comment

  • Gode og brugbar tips, som jeg skal til at tænke mere over i hverdagen. Jeg er særligt slem til at falde ‘café-kaffen’ i fælden og vil prøve at forbedre dette over de næste par måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *