Sådan montere du et nyt toilet

Om det er gæstetoilettet eller badeværelset, så kan en renovering være en rigtig god idé. Det kan være den helt store tur, hvor alt rives ned ind til de rå vægge og bygges op igen, men det kan sagtens være mindre ting, der giver et smukkere rum.

Har du et gammelt toilet, så kan det også være en god idé med et mere moderne af slagsen, for det er noget du kan se på vandregningen.

Alt efter hvor meget du gerne vil renovere og ændre, så er der mange ting, du sagtens kan gøre selv. Som for eksempel at udskifte dit gamle toilet til et nyere af slagsen, så længe du ikke skal ændre på de faste VVS-installationer. Det er den eneste del der kræver en installatør.

Find et toilet der passer til dine installationer

Har du modet på at skifte det selv, og er du ikke så nervøs for, at det kan være et lidt snavset arbejde, så kan det sagtens klares.

Før du forelsker dig i et toilet, du selv vil montere, så er det en rigtig god idé at undersøge, hvordan den faste VVS-installation er skruet sammen. På den måde kan du sikre, at det toilet, du køber, passer til, og så må du klare hele arbejdet selv.

Når det nye toilet er i hus, kan du begynde at fjerne det gamle. Du skal selvfølgelig lukke for vandet, men det er også vigtigt efterfølgende at trække ud så mange gange som muligt, så cisternen tømmes for vand. Til sidst kan du støde vandet ud af kummen. Der er en toiletbørste et godt valg. På den måde sikrer du, at der ikke er for meget vand, der løber ud, når du arbejder.

Vandet frakobles først, og derefter selve toilettet. De fleste er skruet fast, og det er ikke sikkert, det nye har skruehuller det helt samme sted. Det kan derfor være nødvendigt at bore nye huller i gulvet, så dit toilet kommer til at stå stabilt.

Skal du bore i klinker på gulvet, er det også en god idé at sætte malertape der, hvor hullet skal være. Det hjælper boret med at ramme klinken det rette sted, og du undgår skader på gulvet, der kan ses, og hvor vand kan trænge ned.

Følg vejledningen

Som regel er det meget logisk, hvordan det nye toilet skal monteres. Der kan endda være en vejledning med, du kan følge. For din egen skyld skal du også sikre, at det er i vater, inden du skruer det fast.

Et skævt toilet er både ubehageligt at sidde på, og det gør ikke noget godt for dit badeværelse. Skal du sælge din bolig, vil et skævt toilet blive bemærket, og det vil skræmme rigtig mange væk. Også dig selv.

Monteringen skal afsluttes med en silikonefuge rundt om toilettes fod, du glatter ud med en fugtig svamp. Det er en let opgave, men en vigtig en af slagsen. Silikone fås i mange forskellige farver, og det kan kun anbefales at du vælger en der står til klinkerne og toilettet i øvrigt.

Gå gerne efter den samme farve, der er brugt ved håndvask og bruseniche, for den sammenhæng giver en rigtig flot finish, du vil blive rigtig glad for.

Du kan også vælge en ny farve og skifte fugerne de andre steder, så det hele passer smukt sammen og ser helt nyt ud. Det gælder om at have de sidste detaljer med hver eneste gang, for det giver et bedre samlet indtryk.

De sidste tips

En rigtig god idé er at vælge et toilet, hvor vandlåsen sidder indvendigt. Det gør den ved langt de fleste, men det gør mange ting lettere for dig. For det første vil en kraftigere fod skjule eventuelle huller fra det tidligere toilet.

Desuden er det et toilet, der er meget lettere at holde rent. Det er altid lidt svært at komme om bag ved et toilet, men har det en ydre vandlås, der sidder bagpå, så bliver det næsten umuligt at klare den opgave. Det er noget, du meget hurtigt vil kunne se, og det er ikke det værd.

Sidst, men ikke mindst, kan du vælge et andet sæde til toilettet. Det kan være et smukt et i træ, eller et, der stille lukker sig selv. Der er mange muligheder for at gøre det mere dekorativt.

Her kan du se en video om udskiftning af toilet

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *