Sådan rejser du billigere

Vi danskere rejser som aldrig før. Billige flybilletter har især været med til at bane vejen for, at vi udforsker nye dele af kloden, besøger venner i udlandet og udvider forretningen til ikke alene at ligge inden for landets grænser.

Men der kan stadig være store prisforskelle på den samme rejse fra A til B. Hvad du betaler for er især rejsen – og prisen bør derfor også være det vigtigste parameter for, hvilket flyselskab du vælger at lade dig sætte til rette hos.

Vi giver her et par gode tips til at finde billige flybilletter. Artiklen er skrevet i samarbejde med Rejsepriser ApS, der til daglig hjælper danskerne med at finde de billigste billetter netop til deres flyvetur i form af en prissøgemaskine.

Opspar miles på dit kort

photodune-250690-airplane-in-flight-xs

Når du lejer bil, lejer hotel eller bruger dit VISA-kort hos Nykredit har du mulighed for at opspare hvad der i USA er kendt som ”miles” – bonuspoints. Hos SAS hedder det Eurobonus.

Dine eurobonus-points kan du bruge når du booker dine flybilletter. Dine opsparede points kan enten helt eller delvist gå til at betale for dine flybilletter. Hvis du har et almindeligt kreditkortforbrug og i øvrigt rejser en gang eller to hvert kvartal kan du hurtigt opspare nok til at få en gratis rejse eller to hver eneste år.

Du kan også bruge dine points til at forsøde dine ture, således du får betalt for din mad på turen eller eventuelt opkvalificerer din rejse fra Economy Class til de noget sjovere enten Business Class eller First Class.

First Class i sig selv er en oplevelse, du en dag bør give dig selv – især, hvis dine miles kan være med til at betale, så du ikke ender med at ruinere dig selv på turen.

Rejs kun med håndbagage

De fleste selskaber – samtlige lavprisselskaber inklusive – kræver ekstra penge, hvis du skal have bagage tjekket ind i flyet.

Det hænger sammen med, at din bagage er hvad, der gør det dyrt at have dig med på turen. Vægt koster, uanset om det kommer fra en tung kuffert eller en endnu tungere person.

Ved alene at have håndbagage med på turen sparer du således mange af de penge, du ellers ville have brugt på turen. Selv SAS har nu introduceret en endnu billigere billet, der er eksklusive indtjekket bagage.

Din håndbagage er begrænset både i størrelse og vægt og er således ikke en god mulighed til længere ture til Asien eller over Atlanterhavet.

Men til en forlænget weekend i Hamburg, London eller i Paris er det en meget udmærket mulighed.

Vær fleksibel med tidspunkt

photodune-2485732-plane-xs

Hvis du skal have billige flybilletter er det bedste tip at være fleksibel med dine afgangstider.

De attraktive afgange om formiddagen eller tidlig aften koster også mest.

Hvis du er villig til at rejse tidligt om morgenen og tager hjem sent om aftenen kan du spare mange penge på din billet.

Samtidigt får du mere tid ved din destination, så du kan få mere ud af byen og den tur, du alligevel kommer til at betale for.

Du kan også med fordel være lidt fleksibel i forhold til hvilken dag, du gerne vil rejse på.

Det er dyrt at rejse afsted fredag og søndag, fordi der her er flest, der rejser – men kan du nøjes med at rejse torsdag og lørdag, eller måske torsdag og mandag, kan du spare mange hundrede kroner selv på en kortere flyvetur.

Flypriser er altid et resultat af udbud og efterspørgsel – planlægger du dine ture til at undgå andre menneskers almindelige mønster er der mange penge at spare på det.

Flere gode tips? Del dem i kommentarfeltet herunder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *