Sådan vælger du din nye el-cyklel

En af de ting der kommer til at fylde mere og mere på de danske veje er el-cyklerne. Kombinationen af, at de er faldet ret meget i pris, og så det faktum at flere og flere forhandler dem, det gør at flere og flere danskere køber en elcykel. Men hvad er det så man skal være opmærksom på, når man køber en sådan cykel. Det vil vi forsøge at komme lidt tættere på i denne artikel.

Hvad er behovet?

En af de ting der er vigtigt for dig at vide, før du tropper op hos forhandleren for at handle din nye el-cykel er, hvad skal du rent faktisk bruge den til? Er det fordi du skal bruge den til og fra arbejde hver dag? Skal du bare starte blødt op med træning, så du kan komme over på en almindelig cykel? Skal den kunne køre langt på en opladning, eller er det mest små korte ture du planlægger at køre?

Hvilke type motor?

Elcykler kommer typisk med tre forskellige motortyper. Den klassiske er den forhjulstrukne, med batteriet siddende på bagagebæreren. Men du kan også få den baghjulstrukne. Og ikke mindst kan du få en, hvor motoren sidder mere eller mindre midt på cyklen, og hvor den hjælper med at træde i pedalerne. Den sidste giver en god vægtfordeling på cyklen, og det kan være en fordel med en sådan, når du er punkteret og skal have lappet cyklen. Så sidder motoren ikke i vejen, og det gør det nemt at skifte eller lappe hjulet.

Hvilke type batteri?

En anden ting der er værd at overveje, det er hvilke form for batteri du skal have på cyklen. Der er mange forskellige batterityper, men et du aldrig går helt galt i byen med, det er et lithium-ion batteri. Fordelen ved dette batteri er, at de tåler hyppige små opladninger, og dermed kan du sagtens stille cyklen til ladning, uden at den bliver ladt fuldt op. Du skal også være opmærksom på, hvad der sker når cyklen løber tør for strøm. Det ville være ærgerligt, at lige være kørt hjemmefra, og så cyklen løber tør for strøm. Det skal jo ikke være sådan, at bare fordi der ikke er noget batteri på, så bliver din nye elcykel meget svær at cykle på.

Det anbefales derfor, at du får en prøvetur på cyklen, og så prøv at slukke for motoren. På den måde får du en fornemmelse af, hvordan det er at cykle på den uden strøm. Her skal det virke som en ganske normal cykel, uden den store modstand fra motoren.

Du bør desuden passe godt på dit batteri, og huske på, at batteriet ikke tåler direkte sollys hvis det kan undgåes. Desuden har det ikke ret godt af stærk nattefrost, så i de kolde tider kan det være en fordel at tage batteriet ind om natten.

Hvilke elcykel?

Når nu du har styr på dit behov, så er der næsten bare tilbage at vælge hvilke type cykel du ønsker dig. Skal det være en standard cykel, eller en mountain bike, eller noget helt tredje.

Der er rigtigt mange forskellige cykler på markedet, og det kan ikke altid være nemt at finde den helt rigtige til dig. Derfor anbefale vi, at du hopper en tur over på siden lavpristjek.dk, hvor de har lavet en test af nogle af de mest populære el-cykler på markedet i dag.

Testen er ret omfattende, og indeholder blandt andet test af 8 forskellige el-cykler, og kommer med en endnu mere omfattende sektion til, hvordan du bedst vælger din nye el-cykel.

Håber du læste med til slutningen, nu er der kun tilbage hvilke el-cykel som du vælger. Giv dit besyv med i kommentaren nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *