Spar penge – tjek dine abonnementer hver 6. Måned

For mange danskere sidder fast i abonnementer, de indgik for mange år siden.

Abonnementer på bredbånd, på telefon, på deres TV – abonnementer, hvor de ikke høster frugterne af de store prisfald, der er sket på markedet i de sidste år.

Det er heldigvis meget nemt at gå i gang med. Dine våben for ikke at betale for meget for dine løbende abonnementer er henholdsvis prissammenligningstjenester online samt din telefon.

Bredbånd, telefon og TV hver 6. Måned

photodune-1746640-smartphone-xs (1)Som privat er det ikke muligt at binde dig i længere end 6 måneder både for telefoner, bredbånd og TV.

Men i de 6 måneder, hvor det til gengæld er muligt at binde dig, får du ofte væsentligt lavere priser end når du er ikke er bundet, fordi at selskabet bag er sikre på indtægten i en vis periode. Det, der især koster penge, er at markedsføre så nye kunder kommer ind og håndtere afmeldinger – i mindre grad løbende at levere det produkt, der faktisk bliver solgt.

Efter dine 6 måneders binding bør du bruge en søgemaskine som fx denne til at søge efter billigt bredbånd – hvis dit eget selskab fortsat er billigere, bør du ringe og tilbyde nye 6 måneders binding mod en lavere pris.

Hvis et andet selskab er billigere i en 6 måneders periode, kan du vælge at skifte til dem og derved spare penge.

Hvis du gerne vil være loyal over for det firma, du har været ved i forvejen, har du mulighed for først at ringe til dem og tilbyde at blive, hvis du får en pris svarende til den du kan få andetsteds – hvis ikke en lille smule lavere, når du tilmed tilbyder at lade dig binde i 6 måneder mere!

Bind dig længere tid som erhverv

Sidder du med en virksomhed og et CVR-nummer har du mulighed for at binde dig i længere end blot 6 måneder. For erhverv gælder der ingen regler.

Hvis du bruger internet og telefon derhjemme, kan du lade firmaet betale dette. Godt nok resulterer det i en multimediebeskatning, men til gengæld kan der være tale om fradragsberettigede udgifter. Samtidigt med dette kan du få de løbende priser på abonnementet til at falde drastisk ved at tilbyde binding i fx 24 måneder fremfor de oprindelige 6.

Hvis der endda er tale om en personligt ejet virksomhed – en enkeltmandsvirksomhed eller et I/S – ved din telefonudbyder, at de får pengene i sidste ende. Det bør derfor være en formsag at få lov til at tegne abonnementet til en kraftigt nedsat pris.

Saml alle familiens abonnementer

Ligesom med forsikringer gælder det, at du kan få bedre priser ved at samle alle dine abonnementer til én udbyder.

Alle i familien har deres egen telefon og derved deres eget abonnement. Samler I hos ét selskab får I en lavere månedlig pris samtidigt med, at I kan få ekstra gode tilbud, når der løbende skal udskiftes en telefon. Ofte bliver telefonen helt gratis mod, at I binder jer til abonnementet i 6 måneder, men bliver i 24 måneder. Smutter I så efter den 6. Måned betales blot restbeløbet for telefonen. I har således alt at vinde og intet at tabe på en sådan ordning med telefonselskabet.

Det er ikke svært at spare penge på familiens løbende omkostninger. Det kræver blot, at du samler telefonen op og sørger for at binde jer på 6 måneders abonnementer for så at tjekke, om priserne har ændret sig.

Vi lever i en verden, hvor alting går hurtigt – der er god chance for, at priserne faktisk har ændret sig til det bedre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *