Sportens grå guld: Tre gange i sportshistorien, hvor rutinen sejrede

6959256904_31e53c83f8_cSerena Williams” (CC BY-SA 2.0) af Aleksandr Osipov

Serena Williams blev ikke som ventet af mange vinder af Australian Open i januar 2020. Dermed slog hun heller ikke endnu en gang sin egen rekord som den ældste kvindelige vinder af en Grand Slam-turnering. Men faktisk er det ikke ualmindeligt, at rutinen ind i mellem sejrer over de unge talenter inden for sportens verden- vi fortæller her om tre eksempler. 

Det er nok de færreste professionelle sportsudøvere, som stadig er aktive som 92-årige, som det er tilfældet med Hershel McGriff, der er professionel racerkører. Men der er til gengæld flere eksempler på, at ældre topatleter har sejret over de yngre og måske fysisk stærkere og hurtigere talenter inden for deres sportsgren. Vi fortæller her om tre sportslegender, som gav deres yngre modstandere baghjul og bevist, at alder ikke er nogen hindring for succes.

Dino Zoff – ældste fodboldspiller, som har vundet en VM-finale

Den italienske målmand Dino Zoff blev i 1982 den ældste spiller, som nogensinde har vundet en VM-finale, da han 40 år gammel kunne løfte VM-pokalen, som det kan læses på https://nordjyske.dk/. En rekord, som ikke er blevet slået siden. Dino Zoff var anfører for et hold, som slog det daværende Vesttyskland 3-1 på mål af Rossi, Altobelli og Tardelli. Zoff var blandt de bedste målmænd i historien nogensinde og blev flere gange hædret, blandt andet Italiens bedste spiller gennem de sidste 50 år i 2004.

6770966823_774e3637de_cRoger Federer” (CC BY 2.0) af Doha Stadium Plus

Roger Federer – den ældste verdensetter

Roger Federer er i dag 38 år og kan skrive utallige succeser, sejre og rekorder på sit CV. Han er stadig aktiv som tennisspiller og ligger blandt sports betting favoritterne til at vinde turneringer som US Open 2020, hvor han hos https://extra.bet365.dk/news/da/ gives odds 7.00 som vinder af turneringen. En af hans store præstationer var da han 36 år gammel i 2018 blev den ældste spiller nogensinde, som lå nummer et på ATPs liste over verdens bedste tennisspillere. Det var blandt andet tre sejre i fem Grand Slam-turneringer, som førte Federer tilbage på rette spor mod toppen efter en årrække væk fra 1. pladsen. Og Federer havde denne vittige kommentar på Twitter til sin nyeste titel:

”Tilsyneladende er jeg den ældste tennisspiller, som har ligget nummer et. Nogle har måske allerede fortalt mig dette, men jeg har svært ved at høre”.

Dara Grace Torres- OL-medaljevinder som 41-årig

Den amerikanske svømmer Dara Grace Torres har flere gange bevist, at alder ikke nødvendigvis er nogen hindring for succes. I 2000 blev hun som 33 år gammel den ældste kvinde, som har vundet en OL-medalje i svømning – ja rent faktisk vandt hun hele fem medaljer, som var mere end nogen af sine holdkammerater. Men i 2008 slog hun  ifølge https://jv.dk/artikel/ oven i købet sin egen rekord, da hun  som 41-årig mor  deltog i endnu et OL,. Hun blev den ældste amerikanske OL-deltager i historien og slog flere nationale rekorder. Og så vandt hun såmænd tre sølvmedaljer ved samme lejlighed.

Det grå guld lever i bedste velgående, også inden for sportens verden, selvom pensionalderen ofte er en del lavere end på andre del af arbejdsmarkedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *