Tabuernes tid er forbi: de fantastiske ting ved den moderne verden

Tænk lige over, hvor heldige vi er at leve i denne moderne verden efter år 2000. Det kan godt være, at der stadig er rigtig meget galt i verden. Krige, global opvarmning og humanitære kriser fylder stadig rigtig meget, og det vil de nok blive ved med at gøre.

Men på rigtig mange punkter er det også gået rigtig meget fremad. Os i den vestlige del af verden nyder i hvert fald stor frihed, både økonomisk, demokratisk og ikke mindst seksuelt og sprogligt. Mange af de sidste århundredes store tabuer er efterhånden ved at være ryddet af vejen, og det er helt fantastisk.

Derfor er tabuer dårlige

Mennesker er ikke ens, og det skal de heller ikke være. Alligevel er det en indstilling, som vi i mange, mange år har forsøgt at trække ned over hovederne på os selv og andre. Det har resulteret i rigtig mange triste skæbner, en masse had og en masse debat.

Men nu er det begyndt at bløde op. Med internettet, globaliseringen og særligt de unge generationers kamp for mere frihed og åbenhed er der sket et sandt jordskred. Meget af det, som før var ildeset og tabuiseret, er nu begyndt at være normalt. Blandt disse tæller man blandt andet sex og seksualitet.

Seksualitet er blevet mere regnbuefarvet

Retten til sin egen seksualitet og til at være lige den, som man har lyst til at være, er noget, som mennesker har kæmpet for i flere hundrede år. Først i skjul og i frygt, senere med mere kraft og pondus. Det har kostet rigtig meget for mange, men nu begynder det at betale sig.

For folk med anden seksuel orientering end den heteroseksuelle er blevet langt mere accepterede, skattede og generelt synlige i samfundet. Det er ikke længere så unormalt at opleve for eksempel homoseksuelle par eller folk, som er åbent homoseksuelle i mediebilledet.

Flydende køn træder ind på scenen

Et andet område, som endnu ikke er nået så langt, er kønsspørgsmålet. I mange, mange år har vi hårdnakket insisteret på, at der kun findes to køn. Nu er der folk, som begynder at udfordre og debattere dette.

Det er en svær debat, og inden for dette felt er vi langt fra i mål. Men det er et symbol på vores moderne og positive udvikling, at forskellighed og muligheden for at tænke og leve anderledes bliver sat på dagsordenen.

Sex er noget, vi kan tale om

Og så er der selvfølgelig det, som man nok nærmest kan betegne som det største tabu i det moderne samfund; sex. Langt de fleste af os dyrker det og kan godt lide det. Det er lige så naturligt at have sex som at spise, gå på toilettet eller sove.

Alligevel snakker vi helst ikke om det. Eller, det vil sige, det gjorde vi ikke. For nu er der – igen særligt hos de yngre generationer – begyndt at komme en åbenhed og lyst til at italesætte dette emne også. Og det er godt, for det åbner op for spændende muligheder inden for det seksuelle.

Vi kan lære hinanden om bedre sex

Og en af de helt fantastiske ting ved åbenhed og samtale er, at man kan give hinanden råd og tricks. Man kan også normalisere de ting, som nogle måske går rundt og føler, at de er helt alene om.

For eksempel er der mulighed for at tale om sexlegetøj. Sexlegetøj kan give et bedre og mere spændende sexliv, men alligevel er det noget, som er utrolig tys tys at snakke om. Men måske ikke så meget længere.

Kom tættere på din partner med det rigtige legetøj

Og det er vigtigt, at sexlegetøj bliver mere og mere legalt at tale om. For det rigtige sexlegetøj kan potentielt være mere end bare sjovt; det kan også være næsten terapeutisk, særligt hvis man er i et parforhold.

Der er mange forskellige former for sexlegetøj, som man kan bruge. Hvis man er i tvivl, så kan man med fordel udnytte de nye muligheder, som det moderne samfund giver en, og spørge sine venner til råds. Men man kan også gå på opdagelse på internettet og for eksempel klikke ind på en side med sexlegetøj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *