Test af pulsure, kalorietællere og sportsure

Der findes efterhånden rigtigt mange forskellige skridttæller armbånd på markedet. De kommer i mange forskellige afskygninger: aktivitetsarmbånd, løbeur med GPS, puls ur og mere. Men hvilket skal man vælge? Vi har prøvet forskellige typer og mærker.

Skridttæller armbånd, aktivitetsmåler eller fitness armbånd?

Der findes som sagt mange forskellige typer af skridttæller armbånd, alt efter hvilket behov man har. Har man kun brug for skridttæller, kan man nøjes med et skridttæller armbånd, men skal man måle aktivitet eller fitness, vil disse armbånd oftest også have skridttæller.

Skridttæller armbånd

Har du kun brug for at måle skridt og intet andet, kan du nøjes med et skridttæller armbånd. De mest simple viser hvor mange skridt du har gået, indtil du manuelt nulstiller den. Der findes også smartere modeller, hvor du kan sætte mål for, hvor mange skridt du vil gå om dagen, hvor du løbende vil kunne se hvor tæt du er på dit mål.

Aktivitetsmåler

Dyrker du forskellige motionstyper som løb, cykling og vandring, vil du kunne få mere data fra en aktivitetsmåler, end en skridttæller. Du vil f.eks. kunne få besked om hvor langt du er løbet, hvor mange watt du har forbrændt på cykelturen eller hvor højt eller lavt du har været over vandoverfladen, på din vandretur.

Fitnessarmbånd

Dyrker du fitness, styrketræning eller crossfit, vil et fitnessarmbånd være det bedste valg for dig. For mange der dyrker fitness, er det vigtigste mål, at tabe sig og få en flottere krop. Dette gøres bl.a. ved at forbrænde en masse kalorier, hvilket er netop det et fitnessarmbånd kan måle. Ud over kalorieforbrænding, kan nogle modeller også måle puls/hjerterytme.

Skridttællere og pulsure med GPS fra alle de store mærker

De store mærker udvikler hele tiden nye funktioner og teknologier til deres topmodeller. Hvis du vil være sikker på, at få de bedste pulsure og km tællere, bør du altså vælge en model fra de store mærker som Garmin, Fitbit og Polar.

Garmin sports ur

Hvis du vil have den ypperste kvalitet inden for sportsure, bør du vælge Garmin. De har været på markedet længe, og bliver brugt af mange professionelle. De fleste Garmin produkter er lavet i sport-design, så hvis du leder efter et allround ur, med sport-funktioner, bør du nok vælge et andet.

Fitbit løbeur

Fitbit er både gode til at lave smukke og enkle ure/armbånd, som samtidig leverer værdifuld data. De har forskellige modeller, alt efter hvor meget du har brug for (og vil betale for). Modsat Garmin, kan du sagtens bruge et Fitbit løbeur som et almindelig ur også.

Polar sportsur

Polar er en mellemting mellem Garmin og Fitbit ift. design og tilgangen til deres produkter. De kan både bruges af professionelle og amatører, og findes også i flere forskellige prislag, så du kan få et kvalitets sportsur billigt.

Tilbud og billige pulsure

Er du først lige begyndt at dyrke motion eller træne, kan du sagtens vælge et billigt fitness armbånd til at starte med. Forskellen fra de billige og de dyre er ofte designet, funktionerne og kvaliteten af det. Hvis du kun skal bruge løbeuret til sport, behøver det måske ikke at have det lækreste design, som du kan ende med at betale dyrt for.

Køber du et dyrt pulsur, kan de mange funktioner nogle gange være for meget, hvis du egentlig kun har brug for nogle få kernefunktioner. Du kan selvfølgelig ignorere alle de ekstra informationer du kan få, men hvis du kun har brug for nogle få af dem, kan det bedre betale sig at vælge en billigere model.

De fleste brands der laver aktivitetsmålere har både billige og dyrere versioner. Så uanset om du er mest til Withings, TomTom, Garmin eller et fjerde mærke, vil du kunne finde noget der passer til din smag og din pengepung.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *