Urban gardening

Urban gardening er et begreb der dukker mere og mere op rundt omkring i storbyerne. Bymennesker der måske ikke har adgang til egen have vil gerne have muligheden for at dyrke frugt og grønt, samt muligheden for at holde planter og blomster. Urban Gardening dukker også op på altaner og terrasser, og hvis man er lidt kreativ kan man få rigtig meget ud af ikke så meget plads.

Tænk ud af boksen

Hvis du ikke har en have, behøver det ikke at begrænse dig. Du kan stadig sagtens skabe en lille hyggelig og brugbar have på din altan. Mange kvinder, og også mænd, vil gerne dyrke krydderurter selv, og nyder at holde finde blomster, her kan en altan sagtens bruges. Alt efter størrelsen af din altan er der forskelligt du skal tænke over. Vil du gerne have en altan der udelukkende bruges til at dyrke grøntsager, frugt og krydderurter, eller vil du også have en altan der lægger op til hyggelige stunder.

En god start er at tegne den altanhave du godt kunne tænke dig. Tænk over hvor meget plads du har og hvordan du udnytter den på den bedste måde.

Planter og urter

Når du begynder at beslutte dig for hvilke planter du gerne vil have på din altan skal du tænke over hvor på altanen der er sol og skygge.

Ikke alle planter kræver det samme for at overleve, derfor er det en god ide at tage din tegning med ned på en planteskole, så kan de guide dig til hvilke planter der vil befinde sig bedst på din altan og hvilket jord du skal købe.

Hav udstyret i orden

Du behøver ikke alverdens fancy redskaber for at holde en have på din altan. Et par ting er dog essentielle. En god lille planteskovl, et par gode handsker og nogle blomsterpinde. Derudover kan det være smart med nogle små pinde hvor du kan skrive på hvad du har i din have, eksempelvis hvis du har krydderurter.

Du er også nødt til at anskaffe dig potter da du af gode grunde ikke kan plante direkte i jorden. Du kan få potter i flere forskellige farver og størrelser, så de kan passe til din altan. Det er vigtigt at dine potter har hul i bunden så planterne ikke drukner. Husk også underskåle der kan beskytte din altan fra vandet.

Lav din egen hyggekrog

Er du lidt kreativ kan du med forholdsvise simple midler lave en hyggekrog på din altan hvor du kan nyde din urban garden med en kold drink sammen med veninderne om sommeren. Et par mælkekasser med puder kan hurtigt give dig et sted at sidde. Et lille bord kan også være dejligt så i kan spise på altanen. Har du krydderurter, frugt og grønt i din have er der en helt speciel følelse af at sidder der og spise mad med ingredienser du selv har dyrket, lige der hvor du sidder og spiser dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *