Vi vælter os i kosttilskud

Kosttilskud i alle afskygninger, former, smage og med alle mere eller mindre sandsynlige effekter er blevet et stort hit blandt danskerne. Det er snart umuligt at finde et køkkenskab, der ikke byder på en eller anden form for kosttilskud.

Loppefrøskaller, fiskeolie og meget andet er populære kosttilskud, der er at finde i en stor del af danskerne hjem og du har uden tvivl hørt specialiser tale godt om dette mange steder. Kosttilskuddet har da også yderst positive effekter og kan måske være med til at erstatte nogle af de kemisk fremstillede lægemidler du får ordineret hos lægen. Om ikke andet kan det være med til at forebygge, at vi bliver syge i første omgang – og det ville jo også klart være at foretrække.

capsule-1079838_1920

Fokus på sundhed er vokset

Det øgede forbrug af kosttilskud må ses som et resultat af det øgede fokus på sundhed de seneste år. Helsebutikker mærker en kæmpe interesse i forhold til for bare få år siden. I en tid hvor mange af os arbejder med stillesiddende arbejde bag en computerskærm er flere og flere af os blevet bevidste om sundhedsrisici ved denne arbejdsform og det afspejler sig tydeligt i vores madvaner. Vi har alle et ønske om at leve så sundt og længe som muligt og dertil frister kosttilskuddene med gavnlige effekter på den helt naturlige måde.

Naturlige kosttilskud til fordel for lægemidler

De seneste år har vi set en større og større tendens til, at danskerne ønsker at vende tilbage til naturens helbredende effekter. Mange er blevet trætte af og har mistet tiltroen til de kemisk fremstillede lægemidler. De fleste af os bruger dog stadig primært kosttilskuddet som et forebyggende middel mod forskellige ondartede sygdomme og tyer til lægens recepter når sygdommen står for døren. Men nogle går også drastisk til værks og forsøger at helbrede sygdomme, i nogle tilfælde endda alvorlige sygdomme såsom cancer, med naturlægemidler og kosttilskud.

Mange kosttilskud har dokumenteret positive effekter

Nu, når så mange af os bruger så meget energi på de rette kosttilskud, er det spændende, at vide om det overhovedet virker. Og det gør det minsandten i en stor del af tilfældene. Rigtig mange kosttilskud har dokumenteret positiv og forbyggende effekt på visse sygdomme. Her er fiskeolien et godt eksempel.

Fiskeolie bruges som substitut eller forsikring for at man får den mængde omega-3 om ugen, som det anbefales af læger og specialister. Hvis man har svært ved at spise fed fisk to gange ugen, er fiskeolien er perfekt kosttilskud. Og salget af fiskeolie er da også steget stødt de seneste år og det er ikke helt uden grund. Den har positiv effekt på vores hjerner og er med til at forebygge hjertekarsygdomme, som ellers er et voksende problem i et samfund, hvor vi bevæger os mindre og mindre i det daglige arbejde.

Så hvis du synes, du hører om fiskeolie og dens fantastiske virkninger, uanset hvor du går hen, er det altså ikke bare tom snak. Især mange gravide spiser fiskeolie. Det er faktisk næsten blevet en fast del af enhver gravid kvindes kost. Dette skyldes at fiskeolien og dens omega-3-fedtstyrer præger udviklingen af barnets hjerne i en yderst positiv retning.

Der er meget, der tyder på, at kosttilskud er kommet for at blive og kun bliver en større og større ting som årene går. Måske er det på tide, at du også bliver en del af trenden? Der er i hvert fald masser steder at starte og masser information at finde om hvilke kosttilskud, der er de rette for dig.Du kan for eksempel læse videre på denne Facebook side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *