VM 2022! Hvad kan vi forvente af Danmark?

photo-1527871369852-eb58cb2b54e2Kilde: Unsplash

Det danske landshold har i ganske overlegen stil sikret sig kvalifikation til VM i Qatar i vinteren 2022. Faktisk var Danmark det første hold, udover værterne, til at sikre sig deltagelse til slutrunden. 8 Kampe, 8 sejre, 27 mål scoret og nul mål indkasseret. Det var en overraskelse for de fleste, da Danmark gik hele vejen til semifinalen til EM 2020. På baggrund af det, er det måske mindre overraskende, at Danmark tog formen med over i VM-kvalifikationen og gjorde arbejdet færdigt så hurtigt som muligt.

Så forventningerne til Danmark er skyhøje. Måske bliver det ikke til VM-guld, men mindre kan nok gøre det. Pladsen i og omkring top 10 på de seneste FIFA verdensranglister passer også meget godt med bookmakeres vurdering. Danmark er lige omkring tiendestørst favorit til at tage trofæet hjem hos f.eks. Bet365, der giver odds 34.00 ved fodbold betting.

Den nok største årsag til Danmarks øjeblikkelige succes, og de store forventninger, er holdet. Ikke blot at det er godt sammensat og godt sat op af landstræner Kasper Hjulmand. I forhold til for bare 10-15 år siden spiller stort set hele holdet mere eller mindre fast i deres klubber. Klubberne er også på højere niveau end de var for mange landsholdsspillere i den periode, og dem der ikke spiller fast, som Martin Braithwaite, spiller i klubber så store, at der er ekstrem konkurrence om pladsen.

Pierre Emile Højbjerg styrer midtbanen i Tottenham, Thomas Delaney har styr på det i Sevilla. Andreas Christensen har udviklet sig en Premier League-profil i Chelsea og det samme med Simon Kjær, der er nøglefigur i AC Milan.

photo-1508087625439-de3978963553Kilde: Unsplash

Længere fremme har Mikkel Damsgaard længe præsteret på højt niveau, alt imens Dolberg, Cornelius og Poulsen spiller med på stærke hold i store ligaer. Fremtiden for det danske landshold ser lys ud. Med undtagelse af Kasper Schmeichel, Daniel Wass og Simon Kjær, kan den normale start 11’er nok blive ved fem år endnu.

Så for at opsumere: Danmark er ikke på niveau med Brasilien, Frankrig eller Italien. Hold hvor samtlige spillere, næsten, spiller fast i Europas absolut største klubber. Men det ér et landshold der består af stamspillere i deres bedste alder, fra de største ligaer i verden. Selv dem der ikke spiller i de absolutte topklubber, bliver alligevel testet uge efter uge, med al det pres der følger med at være professionel fodboldspiller.

Fra denne tekst skrives i november, til VM 2022 sparkes i gang, kan der ske mange ting og mange klubskifter, men overordnet set, er det en utrolig spændende fremtid Dansk landsholdsfodbold går i møde.

Danmark bør kunne spille sig videre fra de fleste grupper de kan havne i. Derefter kan alt ske. Så forventningerne herfra er store, men realistiske. Knockoutkampe må og bør det dog blive til. Her kan nationer som Frankrig, Brasilien og Belgien, der alle forventes at nå langt, dog vise sig at være for store mundfulde for det danske hold.

Fingrene krydses og klaphatten findes frem, og så er vi klar til næste sommers vinter-VM!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *