Yonex E-tune badminton ketcher

Vi var nogle venner, der talte om Jan Ø Jørgensens nye badminton ketcher, som han brugte under verdensmesterskaberne 2015. Vi var usikre på hvilken model badminton ketcher det var og besluttede derfor at gå til vores træner og spørge om han vidste noget om badminton ketcheren.

Vores træner forklarede os, at han spillede med den nye Voltric 80 E-tune badminton ketcher. Han fortalte endvidere, at denne ketcher var nummer 2 E-tune ketcher på markedet, den første var Voltric 70 E-tune. Vi vidste, at der tidligere havde været både en Voltric 70 og 80, og spurgte hvad forskellen var på den gamle og nye udgave, vores badmintontræner henviste os til badmintonketcher .DK som havde begge modeller og derved også havde mere information om badminton ketcheren end vores træner.

Efter træning besluttede jeg mig for at ringe til forhandleren og spørge ind til 2 modeller. Forhandleren informerede mig om, at badminton ketcherne fra Yonex benyttede sig af samme TRI-voltage system som tidligere, men havde tilføjet 4 tungsten på ketcherhovedet. Han forklarede også, at disse tungsten skulle medvirke til, at man kunne tilføje vægt/power og reducere den ved henholdsvis at fjerene/tilføje tungstenene. Nøjedes man med at tilføje de nederste 2 stykker, tilføjede man ketcheren 4% forøget power, tilføjede man de øverste 2 stykker, tilføjede man ketcheren 6% forøget power. I alt kunne man altså få 10% mere power i sin badminton ketcher, hvis alle tungstenene var tilføjet.

Endvidere fortalte forhandleren, at man fik de 4 tungstensstykker med, når man købte ketcheren, men at man også kunne bestille 4 andre stykker i stedet for originalerne, de nye stykker tilføjede badminton ketcheren en højere frastødningsevne, som ville hjælpe til hurtigere drives. Udover E-tune systemet, besidder badminton ketcheren også nanometric som gør at badminton ketcheren har mindre karbon i sig end tidligere. Herudover besidder den også isometric systemet, som gør at ”sweetspottet” er større og man derved burde have nemmere ved at ramme bolden helt rent. Efter mit møde med forhandleren og efter at have tjekket lidt blogs og profiler ud online (twitter.com/badketcher samt www.facebook.dk/badmintonketcher) fortalte jeg mine holdkammerater om badminton ketcheren, jeg havde været så heldig at få lov til at teste E-tune badminton ketcheren, den var virkelig lækker og jeg kan tydeligt mærke forskel på mit smash! Min træner har også lagt mærke til, at mit spil er blevet forbedret nu hvor jeg har fået en ketcher, som hjælper mig mere end min tidligere og jeg er blevet så glad for den, at jeg nu har købt 4 af den samme model, hvis den ene nu skulle springe.

Jeg har lagt mærke til, at flere af de professionelle er begyndt at spille med den samme model badminton ketcher som jeg er. De må også have fået øjenene op for, hvor god den er og hvor meget den hjælper en i meget pressede situationer. Blandt andet den Malaysiske herredouble konstellation Koo Kean Keat og Tan Boon Heung benytter sig af den. Det eneste sted jeg synes at min badminton ketcher mangler lidt, er i det hurtige spil og i mine opsamlinger, jeg synes den er en anelse for tung og jeg skal derfor justere mit slag og time det bedre end jeg tidligere har skulle. Denne lille ting er tilgengæld også badminton ketcherens største fordel, da det generere meget mere power fra bagbanen af. Mine smash er som sagt mærkbart hårdere end de tidligere har været.

Jeg tror også, at det hurtige spil og mine opsamlinger skal komme, det er bare et spørgsmål om at blive vant til badminton ketcherens anderledes vægtfordeling, jeg skal i hvert fald nok få det lært! Flere af spillerne på holdet har spurgt mig, hvordan jeg har fået den ekstra power i mine slag og jeg bliver nødt til at tilskrive badminton ketcheren noget af æren!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *